De krant gehaald

woensdag 13 december 20060 Reacties

Ja , ja het is wat met zo’n website. Het je het een beetje druk en volg je de media even niet helemaal en dan hoor je van collega raadsleden dat ik in de krant stond. “Ja joh?” Ik wist van niets. Snel internet op en jawel, op de website van De Stentor een artikel met de kop GroenLinks: uitleg wethouder ‘onzin’. Een artikel over mijn stukje op deze site over de beantwoording van de vragen aan wethouder Engelvaart over de bestrating van De Rede. Ik was aangenaam verrast moet ik zeggen! Maar wat ik jammer vind is dat de wethouder als reactie geeft: “We hebben hier vorige week over gesproken de commissievergadering. Ik heb een uitleg gegeven en iedereen ging akkoord. Daarmee is de zaak voor mij afgedaan”. Gemiste kans mijns inziens. Want ik geeft helder aan dat ik er eerst een nachtje over heb geslapen (ik snap nu waarom een paar grapjassen me vroegen of ik lekker had geslapen) en vervolgens maak ik een onderscheid tussen de politieke/ambtelijke realiteit en die van de burgers op straat (nou ja, in het zand dus). Mocht ik in zijn schoenen staan had ‘wethouder Vermast’ geantwoord dat hij dit wel begreep.

Dat er ook een verschil zit in de beleving van de burger en dat hij alles op alles zou zetten om te kijken of het beter, anders en efficiënter zou kunnen gaan. Maar dat iedereen ook moet begrijpen dat het misschien niet beter kan als dat het nu gaat. Dan was het volgens mij op een mooie manier van dat zeurende burgerraadslid van de kleinste partij op zijn website af. En punt gemaakt, want je haalt toch je gelijk dat je immers al had gekregen. Iedereen blij. Maar ja; de kans dat Dronten Wethouder Vermast aan het woord krijgt acht ik (de komende paar jaar) niet zo groot!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.