De kop is er af

vrijdag 22 augustus 20080 Reacties

Doet u het nog eens in Dronten?Nee, nee; niet van een wethouder of het college, maar van het nieuwe politieke seizoen van Dronten. De spanning was de laatste dagen wel behoorlijk opgevoerd met die flauwekul van de coalitie om een nieuwe wethouder te willen benoemen. Natuurlijk was dit gisteravond dan ook het gesprek van de dag.

Het begon al goed; nog voordat de vergadering was begonnen. Zoals zovaak stonden we met een flinke club raadsleden nog even buiten koffie te drinken en enkelen stonden te roken (daarom staan we buiten). VVD, PvdA, Leefbaar en ikzelf van GroenLinks stonden buiten toen de fractievoorzitter van het CDA bij ons kwam staan en VVD-er Bernd Rosing melde dat de coalitieonderhandelingen vast waren begonnen. De toon was daarmee meteen gezet en het kwam qua sfeer gisteravond ook niet meer echt helemaal goed. Het CDA trok zich na de commissie meteen terug voor een fractievergadering.

Zo gedurende de avond krijg je een mooi beeld van wat er de afgelopen dagen is gebeurd en wat er niet zal gebeuren. Natuurlijk was de verklaring van de PvdA gisteren veelzeggend en ligt open en bloot op straat dat er spanningen zijn tussen CDA en PvdA.
Ook de vraag die ik gisteren op wierp of de burgemeester op de hoogte is werd duidelijk. Dat was hij tot gistermiddag niet. Maar inmiddels is wel duidelijk dat er geen onomkeerbare zaken worden besloten voordat de burgemeester terug is. Daarmee is het meteen van de baan dat er op 4 september een nieuwe wethouder zal worden benoemd. Dat kan nu niet eerder als aan het einde van september en daarmee wordt het voorstel om een nieuwe wethouder te benoemen alleen maar belachelijker. Want de periode dat deze wethouder effectief kan zijn is daarmee alleen nog maar korter.

Het doet me overigens goed dat er vandaag in De Stentor ook even aandacht wordt besteed door de PvdA aan Hans in deze hele affaire. Zij hadden dit alles liever anders regelend. “Kijk, je moet ook rekening houden met Engelvaart” aldus Wim Esselink van de PvdA. Volgens mij zijn dat ware woorden. Dit gelazer helpt Dronten niet vooruit en Hans niet vooruit bij zijn herstel. Dat vind ik het CDA voorop; zwaar aan te rekenen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.