De goed nieuws show

woensdag 30 november 20050 Reacties

{mosimage}De gemeente Dronten meldt in een persbericht: "Drieëneenhalf miljoen nodig voor Meerpaal in 2005". Met daarbij de vermelding dat ze in onderhandelingen met de Meerpaal van 4 miljoen zijn gekomen. Dus dat het een mooi resultaat is.
Natuurlijk is dat op zich wel waar, maar ik zou toch liever eens wachten tot alle kosten bekend zijn. Tot we exact weten wat de kosten van de fusie en de verzelfstandiging van de Meerpaal zijn geworden. Dus ik vind dat er iets te vroeg wordt gejuicht.
Daarbij ben ik ook geschrokken van het argument om er extra geld heen te schuiven: "Kwaliteit heeft een prijs". Want als dat het criterium is ken ik nog wel een paar instellingen en verenigingen waar we een hele berg geld naar toe kunnen schuiven: naar verenigingen en stichtingen die fantastische en kwalitatief goede dingen doen.


Dus ja. laten we die ook maar € 600.000,= extra geven want kwaliteit kost immers geld. Nee ,alle gekheid op een stokje. Dat kan natuurlijk niet en ik ben ook blij met de goed draaiende  Meerpaalinstellingen. We moeten geen goed nieuwsshow maken van een paar ton minder geld naar de Meerpaal na jaren lange zware bezuinigingen op andere instellingen en verenigingen. Dat is wel een beetje pijnlijk tegenover hen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.