De gemeenteraad maakt zich belachelijk

vrijdag 28 september 20070 Reacties

MFC buttonEigenlijk stond er vanavond niet zo veel op de agenda van de gemeenteraad. Merendeels waren het akkoordstukken en alleen over het subsidiebeleidskader, de ontsluiting van de Bloemenzoom in Swifterbant en de openbaarvervoer visie. Eigenlijk niet zo veel aan de hand en rond 21 uur waren we er uit. U vraagt zich natuurlijk af waarom het inmiddels na middernacht geweest is al ik dit stukje zit te typen…

Juist, er waren nog twéé ‘moties niet aan de orde van de dag’ van de PvdA en het CDA. Over hetzelfde onderwerp nogwel! Dat is eigenlijk best verwonderlijk; dat twee coalitiepartners elk een motie indienen “tegen” het (eigen) college. Onze fractievoorzitter Cebus Korteweg stelde vanmiddag rond 15 uur al voor deze moties samen te vouwen om zo tot één goed voorstel voor het MFC in Biddinghuizen te komen. Want dat was het onderwerp.

PvdA en CDA hadden er bijna een uur (!)  schorsing voor nodig om tot één motie te komen. Dus vervolgens hebben we als oppositie ook maar een schorsing aangevraagd om het nieuwe voorstel te bestuderen. Laat ik een uren durend verhaal kort maken; toen er stemming kwam was het de coalitie tegen de oppostitie. Ons voorstel is verworpen, het coalitie voorstel is aangenomen.

Is het nu goed gekomen met het MFC in Biddinghuizen? Nee; helaas niet. We willen wel wat, maar er is dus geen door de totale gemeenteraad gedragen voorstel. Dat is slecht voor Biddinghuizen en belachelijk makend voor de gemeenteraad. Er waren mensen uit Biddinghuizen; ze kwamen met een goed gevoel; maar dat was helaas wel weg toen ze vetrokken.

Met plaatsvervangende schaamte; excuus aan Biddinghuizen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.