De EngelvaartPost slaat de plank weer helemaal mis

maandag 15 maart 20100 Reacties

Het verslag op de website van de FlevoPost over de afgelopen raadsvergadering laat mij weer eens van mijn stoel vallen van verbazing. De krant meldt dat twee formateurs van het CDA de informatie zullen gaan leiden op voorstel van de christendemocraten.

De kans dat GroenLinks met ‘de christendemocraten’ wordt  bedoeld is minimaal. Maar toch was het echt een initiatiefvoorstel van GroenLinks naar aanleiding van de aangenomen GroenLinks motie in februari waarin de oude raad uitsprak te willen dat de nieuwe raad de informateurs zou benoemen. Dat GroenLinks twee CDA-ers voorstelt als informateur maakt het natuurlijk geen CDA voorstel. Maar kennelijk leven we in Dronten in een Engelvaartcratie waarin de EngelvaartPost alles wat er gebeurt in de raad toeschrijft aan de aanvoerder van het CDA. Zo maakt het dus echt helemaal niets uit wat je doet als politieke partij in de gemeenteraad van Dronten. Want burgers krijgen een totaal verkeerd en feitelijk onjuist verhaal voorgeschoteld door het huis-aan-huisblad terwijl je zou mogen verwachten dat uitgaan van feiten een elementair journalistiek basisprincipe is(er was een initiatief voorstel van GroenLinks en dat is unaniem aangenomen).

Wat een aanfluiting voor het vak van journalist  Nou ja, laat ik maar weer opstaan en op mijn stoel gaan zitten. Ben bang dat, als dit zo door gaat, ik nog veel vaker van mijn stoel ga vallen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This