De eerste partijraad

zondag 24 februari 20080 Reacties

GroenLinksGisteren was de eerste partijraadsvergadering in nieuwe samenstelling. Inhoudelijk stonden er niet verschikkelijk veel punten op het programma. Maar zo’n eerste vergadering zijn en altijd een hoop praktische zaken te regelen. Het benoemen van een nieuw partijraadsbestuur (PRB), een nieuwe financiële commissie en een nieuwe beroepscommissie. Metname de laatste is niet ongelanrijk omdat dit de beroepscommissie is voor mensen die op een kieslijst willen komen en zich door de kandidatencommissie onheus bejegend voelen. Waarmee ik natuurlijk niets wil afdoen aan het PRB en de financiele cie.

Alleen het agendapunt rond de toekomst discussie riep een hoop gedoe op waarbij de partijraad naar mijn mening te veel op de details gaat zitten en niet het vermogen lijkt te hebben de hoofdlijnen vast te houden. Dat is jammer en volgens mij moet dit ook echt anders. Boeiend overigens dat mensen niet kunnen volgen dat een discussiestukvan het pannel beginselen “de idealen van GroenLinks” (pdf) helemaal geslaagd is als zijzelf het er gloeiend mee oneens zijn. Het riep een felle discussie op en volgens mij is dat het beste wat een discussiestuk kan overkomen.

Volgende vergadering gaan we met Femke in debat over een nieuw visiestuk van de fractie. Ik heb er zin in!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.