De degelijke financiën van de VVD

maandag 10 juli 20170 Reacties

Afgelopen week was de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie. Het was te merken, want de VVD was zichtbaar aan vakantie toe. Bij de behandeling van de Sociaal Economische Visie hadden de altijd zo financieel degelijke Liberalen een voorstel bedacht waarvan zelfs ik begreep dat het niet rechtmatig zou zijn. Normaal is het juist de VVD die hamert op degelijke financiën, als er niet precies een dekking bij een plannetje zit is dat soms al de reden waarom ze er niet voor stemmen.

Kadernota

Afgelopen donderdag was daarom zo opmerkelijk. Want de VVD stelde samen met Leefbaar Dronten, CDA en D66, voor om geld dat we één week eerder in de Kadernota 2018 voor acquisitie hadden bestemd alvast uit te gaan geven voor acquisitie-activiteiten in 2017. In normaal Nederlands: geld van volgend jaar alvast uitgeven aan promotie om bedrijven al in 2017 naar Dronten te proberen te trekken.

Nu zijn wij niet tegen acquisitie. Het is nuttig om bedrijven die een vestigingsplaats zoeken te wijzen op hetgeen Dronten te bieden heeft. Dat is immers veel meer dan veel mensen op het eerste gezicht denken tenslotte. Maar het voorstel dwong het college om (bij wijze van spreken) alvast ‘rood te gaan staan’ en een ‘greep in de kas’ te doen van het volgende jaar.

Oplossing

Mijn oplossing was voor de hand liggend: dek de kosten dit jaar gewoon uit de Algemene Middelen. Er was een schorsing voor nodig, maar uiteindelijk werd het besluit ook op deze manier aangepast en kon de gemeenteraad unaniem met het voorstel instemmen.

Geen groot politiek spektakel, maar wel een gevoelig deukje in de door hen zelf altijd zeer geprezen financiële degelijkheid van de VVD. Nou ja, het kan zelfs ‘de besten’ overkomen zullen we dan maar zeggen 😉

Kijk hieronder het debat terug (Vanaf 1:05:23uur)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This