Aat de Jonge twitterHet nieuw aangetreden college van burgemeester en wethouders besloot in het voorjaar van 2010 een twitterverbod af te kondigen voor zichzelf. De enige twitterende wethouder @HansEngelvaart moest over politiek en gemeentelijke zaken zijn twitter-snavel houden.

In een Gastcolumn op deze website herhaalde burgemeester de Jonge nog maar eens dat hij géén twitter heeft: “Kijk, er zijn gelukkig nog verstandige mensen op deze aardkloot.” Om vervolgens nog eens uit waarom hij niet wilde twitteren: “denk vooral niet dat een ander in al die persoonlijke tweets is geïnteresseerd  Concentreer je op de inhoud van vraagstukken en op de mensen die daarachter schuilgaan”.

Het zou al te gemakkelijk en wellicht onheus zijn om nu te veronderstellen dat onze burgemeester zijn verstand is verloren. Dat zal en wil ik in het geheel niet beweren. Wel constateer dat @AatDeJonge sinds deze week actief is op twitter en het om onze burgemeester gaat. Een hartelijk welkom is dan ook op zijn plaats!

En wellicht is het met onze twitterende burgemeester hetzelfde als met goede wijn. Het heeft even tijd nodig om te rijpen, maar dan heb je ook wat! Een moedige stap van je, Aat, om op je eerdere standpunt terug te komen! Hartelijk welkom in de wondere wereld van twitter! Ik kijk er naar uit om je levendige gesprekken met onze inwoners te kunnen volgen.