De bieb blijft open!

vrijdag 9 april 20040 Reacties

Misschien is het wel het meest hete onderwerp in de huidige Drontense politiek. De Bieb. Met name die in Biddinghuizen en Swifterbant. We mogen er als gemeentebestuur niet aan komen. Nee, er worden acties voorbereid en men gaat tot het gaatje. “Bel de ME maar alvast” kregen we te horen tijdens onze fractie vergadering dinsdag van het actiecomité.
Maar misschien kan ik de onrust wel wegnemen! Gemeenteraad en College hebben maar één doel, het zelfde doel. Namelijk de bieb op minimaal het huidige niveau handhaven. Mij maakt het persoonlijk niet veel uit waar dat is. Als dat in de dorpshuizen kán is dat voor mij goed. Sterker, en dat is het signaal dat GroenLinks vaker heeft gegeven, het maakt niet uit hóé ze het doen, maar het moet worden gehandhaafd op het huidige niveau.
Die toezegging heeft de wethouder gedaan. Aan mij persoonlijk, onder het genot van een biertje. Jawel, de service gaat er misschien wel op vooruit als de bieb in de dorpshuizen langer open kan zijn. Dat is een goede zaak!!

Er is een ander probleem met de bieb. Dat is namelijk dat het allemaal helemaal niet om de bieb gaat! De netwerkdorpen zoals ze worden genoemd voelen zich achter gesteld. De grote mooie (grootstedelijke) projecten worden in Dronten gebouwd terwijl de dorpen een (met alle respect) uitstraling hebben van Oost Europa van vóór de val van de muur.
Dát is iets wat we moeten aan pakken! De krant uit 1979 die het actiecomité bij zich had was meesterlijk! In 1979 werd er gesproken over een inwonersaantal van 7000 tot 10.000 voor Biddinghuizen in het jaar 2000 met een eigen MAVO school. Het is duidelijk dat we dat niet hebben gehaald. Misschien moeten we dat ook niet meer willen. Maar wat we wel moeten doen is de netwerkdorpen een fris, eigen en modern gezicht geven. Een sfeer en voorzieningen die het toe komt. Daar hebben de dorpen recht op! Ik ga me daar (voor zo ver ik dat kan) voor inzetten!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This