“De bevolking heeft er recht op”

dinsdag 8 november 20050 Reacties

Dat is de meest mooie zin uit de verklaring van het College waarom ze een eigen commissie onderzoek laten doen naar de Meerpaal. Dat is zo mooi aan het duale stelsel zegt de burgemeester; het college mag nu dit soort dingen zelf doen; en de bevolking heeft er recht op.
Met op voorhand uitgebreide excuses voor mijn woordkeuze; je bent wel een enorme sukkel als je dat zo stelt. Mijns inziens heb je het dan toch niet helemaal begrepen als het gaat om het dualisme. Het leuke van dualisme is dat de gemeenteraad de baas is en het college aan de raad, de volksvertegenwoordiging, verantwoording af moet leggen.

Dus de bevolking heeft er geen recht op dat het College een eigen onderzoekje gaat doen. Maar het College had gewoon volledige verantwoording aan de gemeenteraad moeten afleggen. Dáár heeft de bevolking echt recht op. En als men dan vindt dat het niet goed is gegaan moet men de daarvoor verantwoordelijke partij(en) voor afrekenen tijdens de verkiezingen. Maar geen commissietjes die de angel uit het debat met de gemeenteraad moet gaan halen. Want je weet nu al wat het College straks in december gaat zeggen: "We moeten het resultaat van de onderzoekscommissie Meerpaal afwachten voor we hier een antwoord op kunnen geven". Dus een herhaling van 20 oktober toen het College ook al weigerde heldere en betrouwbare informatie te geven.

Overigens, ik wil wél benadrukken dat ik in de personen die de commissie vormen wel vertrouwen heb. Ik ben zelfs niet helemaal ongelukkig met de commissie, maar de wijze waarop dit nu weer gaat…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This