“Dat ziet u volgend jaar niet terug”

maandag 8 oktober 20071 reactie

Burgemeester Aat de JongeJe weet dat het goed gaat met je websitetje als je na de eerste paar krtische vragen bij de begrotingsbehandeling twee keer van de burgemeester hoort dat je geen “gemene stukjes op je website moet zetten”.

Da’s een uitdaging!
Vandaag was de eerste avond van een vergadermaraton die tot en met donderdag duurt. Vandaag, woensdag en dondedag commissies voor de behandeling van de begroting 2008. Morgenavond maar even een fractievergadering om te bespreken wat we van alles vinden.

Vanavond stond algemeen bestuur, bedrijfsvoering en openbare orde op het programma. Allemaal het pakkie aan van onze burgemeester. Hij voegde daarbij ongeveer om de pagina aan toe dat men bezig is met het anders vormgeven van de begroting. Beter leesbaar maken en de onzin er uit weglatend. De burgemeester kondigde al aan dat het dan fors minder wordt. Mooi is dat.. het wordt veel minder als we de onzin weg laten. Geeft hoop voor de komende dagen.

Maar het wordt natuurlijk ook wel pijnlijk.
“Wat gaan we er voor doen: Nieuwe vorm en inhoud gevenaan de communicatie/ marketing/acquisitiefunctie van de gemeente”. Op de vraag wat hiermee wordt bedoeld is het antwoord van de burgemeester: “Er staan mooie woorden, maar we weten eigenlijk ook niet zo goed wat we er mee bedoelen” is natuurlijk gewoon onthudsend.

Maar laat ik positief eindigen: “dat zult u volgend jaar allemaal niet meer terug zien!”

1 Reactie

  1. OPA

    Ik hoop toch van harte dat er nog wat overblijft als de onzin echt allemaal wordt geschrapt! Het mooie van een heleboel onzin is dat je delen kunt laten afschieten omdat men niet de tijd heeft om alles te analyseren. Maar ja als er niet veel in staat wordt dat wel driedubbel geanalyseerd. Het is de vraag of het overgebleven dan nog overeind blijft staan, dat zou bewijs van kwaliteit zijn (of gebrek aan kwaliteit bij de raad natuurlijk).

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.