Dat gaat naar Den Bosch toe…

dinsdag 29 maart 20110 Reacties

Wethouder Engelvaart 'beschiet' me met zijn kruk

Afgelopen zaterdag ging de gemeenteraad van Dronten op excursie naar het Paleiskwartier in ‘s-Hertogenbosch om inspiratie op te doen voor ons eigen Hanzekwartier. Nu is Dronten natuurlijk geen ’s-Hertogenbosch, maar toch zijn er wel overeenkomsten te vinden in het gebied. Al was het maar dat het een verlopen industrieterrein is dat aan de rand van het centrum ligt, naast een station. Dan wordt het Paleiskwartier een mega-project genoemd en blijkt de oppervlakte in Dronten nog eens een kwart groter dan in Den Bosch. Kortom, alle reden daar eens te gaan kijken hoe je zo’n ontwikkeling in het vat giet over een tijdspanne van 25 jaar en toch niet financieel het schip in gaat.

Het stedenbouwkundigbureau Khandekar heeft in Dronten de opdracht gekregen om een plan te maken voor het Hanzekwartier en is –niet geheel toevallig- ook het bureau dat het Paleiskwartier in Den Bosch heeft ontworpen leidde ons rond door het gebied.
Wat ik ervan heb geleerd is dat je nu goed moet gaan nadenken voor wie we het Hanzekwartier gaan neerzetten. Is dat een jonge hippe bevolking die snel in Amsterdam wil kunnen zijn en daarom in de wijk naast het station gaan wonen, of zijn het de Drontenaren die op zoek gaan naar de rust, ruimte en groen die voor onze gemeente zo kenmerkend zijn. Maar dat je nu ook nog niet alles moet willen vastleggen om je opvolgers over 10 en 20 jaar niet voor de voeten te lopen. Dat is lastig omdat je nu moet accepteren dat je besluiten neemt die nog een heel groot onbekend effect hebben.

Het college was ook in grote getalen mee gegaan om (opnieuw) het gebied te bekijken en met de raad van gedachten te wisselen. Ook onze gevallen CDA wethouder Engelvaart was mee en werd heel collegiaal door zijn VVD collega Van Amerongen voort geduwd in een rolstoel (foto). Waarom hij met zijn kruk mij probeerde neer te schieten als ware het een machinegeweer is mij een raadsel. Of ik moet weer eens lastig hebben lopen doen. Maar ja.. da’s niet echt wat voor mij natuurlijk! *kuch*.

Alles bij elkaar een leuke excursie waar ik wel wat aan heb gehad om me een beeld te vormen wat we de komende jaren in het Hanzekwartier gaan meemaken. Om alles even in perspectief te plaatsen: tegen de tijd dat ik met pensioen ga kom ik nog wel eens kijken wat er van geworden is bij de eindoplevering.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This