Dankjewel Aat!

zondag 21 oktober 20180 Reacties

Afgelopen donderdag hebben we als gemeenteraad en college afscheid genomen van burgemeester Aat de Jonge.

Aan het einde van de ‘reguliere’ raadsvergadering droeg hij het voorzitterschap van de raad symbolisch aan mij (als plaatsvervangend voorzitter) over door de ambtsketen van zijn schouders om de mijne te hangen. In alle opzichten een bijzonder moment.

Namens de gemeenteraad had ik het voorrecht om Aat en zijn vrouw Alice te mogen toespreken en hen te danken voor hun inzet de afgelopen 14 jaar.

Vriendschappelijk

Als (burger)raadslid heb ik al die 14 jaar meegemaakt dat Aat hier in Dronten onze burgemeester was. En hoewel we soms fel en stevig van opvatting konden verschillen hebben we veel respect voor elkaars positie en rol.

In de politiek is dat buitengewoon belangrijk. Politiek moet je met elkaar van mening verschillen, persoonlijk moet je de contacten goed en vriendschappelijk houden. Die vriendschappelijkheid voelde ik donderdag nadrukkelijk.

Beste Aat,

Dank voor wat je voor Dronten hebt gedaan. Dank dat ik veel van je heb mogen leren en dat je ook graag je ervaringen en opvattingen wilde delen. Ook met dit lastpak van een klein oppositiepartijtje!

Het ga je goed. Graag tot ziens!

Paul 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.