Dan maar via de officiële weg

maandag 4 augustus 20080 Reacties

Reddingsbrigade BiddinghuizenBijna een week geleden kwam de financieel moeilijke situatie van de reddingsbrigade in het nieuws. Ik heb toen dinsdagochtend vroeg naar de burgemeester het verzoek gemaild  om snel met een verklaring te komen zodat we niet het officiële traject met vragen en dergelijke moesten volgen.
Binnen een paar uur ontving ik de volgende toezegging: “Beste Paul, wij zullen in de loop van deze dag een reactie verzorgen, jij krijgt een afschrift”.

Helaas is het sinds dat moment formeel heel stil. Geen bericht naar de gemeenteraad en niets op de website. Uit de diversie media als bijvoorbeeld De Volkskrant kan ik opmaken dat er geen bereidheid is meer te gaan betalen.

De brigade heeft bij de gemeente aangeklopt voor meer steun, maar burgemeester Aat de Jonge heeft geen plannen de subsidie te verhogen: ‘We zijn toch allemaal meer gaan betalen voor benzine?’ aldus De Volkskrant.

Daar wordt ik allemaal niet vrolijk van en woensdag kondigde ik dan ook schriftelijke vragen aan. Immers, als het niet via het informele kanaal kan gaan we maar vermoeiend via de raad spelen. De vragen zijn vanmorgen naar het gemeentehuis gestuurd. Het college heeft 30 dagen te reageren en het komt dus op de agenda van de gemeenteraad (naar mijn verwachting) in september.

Lees hier de vragen hieronder

SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE.
Ex art 40 van het reglement van orde

Aan de voorzitter van de raad.
Steller vragen: GroenLinks
Onderwerp: Reddingsbrigade

Toelichting:
In de media luidt de reddingsbrigade Veluwemeer de noodklok omdat het geld op is. De jaarlijkse subsidie van € 4500,= van de gemeente Dronten is bij lang en na niet voldoende om volwaardig het werk te kunnen verzetten. Ook de waarderingssubsidie van de omliggende gemeenten beidt onvoldoende financiële ruimte.

Het college wordt verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:

  1. Wanneer is het college op de hoogte gebracht van de moeilijkheden bij de reddingsbrigade? 
  2. Hoe beoordeelt de gemeente de hoogte van de subsidie ad 10.000 gulden tien jaar terug (4500 euro nu) tegen de gestegen kosten van brandstof en verzekeringen? 
  3. Onderkent het college het belang van een door vrijwilligers gedraaide reddingsbrigade en onderkent zij de noodzaak van een reddingsbrigade 
  4. Is het college voornemens de subsidie aan te passen of met voorstellen hiervoor te komen. In overleg met de ondernemers valt  bijvoorbeeld te betaling uit de parkeergelden. 
  5. Zo ja, per wanneer 
  6. zo nee, waarom niet

Datum: 4 augustus 2008

Ondertekening en naam:
C.R. Korteweg
Groenlinks fractie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.