Dag raad!

dinsdag 9 maart 20100 Reacties

Vanavond neemt de gemeenteraad van Dronten afscheid en vertrekt zodat overmorgen de nieuwe raad kan worden geïnstalleerd. Het is een gek idee om vanavond voor de laatste maal op de publieke tribune te gaan zitten waar ik het hele spektakel de laatste zeven jaar heb mogen aanschouwen.

Mooi plekje eigenlijk daar op die tribune: recht tegenover de burgemeester met zicht op alle raadsleden en het college. Je kan precies zien wat er gebeurt en vaak is de non-verbale communicatie veelzeggender dat hetgeen er wordt uitgesproken. Dus in dat opzicht zal ik die stoel wel gaan missen.

Natuurlijk nemen vanavond ook een hoop collega raadsleden afscheid. De SP verdwijnt geheel, van de vijf PvdA raadsleden keert alleen lijsttrekker Wim Esselink terug, om maar wat te noemen. Collega’s die ik zal missen om wie ze zijn, hun eigenaardigheden en bevlogen inbreng: Annemiek met haar grote hart voor jeugd- en jongerenwerk, Peter met zijn kennis van de ruimtelijke ordening, Ferry als financieel geweten van de raad op regels en rechtmatigheid, Roelf als voorzitter met een eigen mening, Nathalie die zo hard haar best deed en Gosse-Jan die naast oud-schoolgenoot nu ineens ook oud-collega wordt.

Dank aan jullie allen (ook de collega’s niet bij naam genoemd) voor de vaak plezierige samenwerking en ik hoop jullie nog vaak in onze mooie gemeente tegen te komen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.