Dag Flutland!

zaterdag 27 april 20130 Reacties

Fusie FlevolandMinister Plasterk heeft laten weten dat de fusie van Flevoland, Utrecht en Noord-Holland (Fl-ut-land) één jaar uitgesteld wordt en dat de andere provincies de keuze krijgen of ze willen fuseren of niet. Daarmee kunnen we dit project van bestuurlijke herinrichting beter dood verklaren!

De andere provincies zullen niet willen fuseren en dan toch in het noord-westen een mega provincie maken zal de verhoudingen tussen de provincies zo scheef maken dat dit onacceptabel zal zijn.

Het besluit van Plasterk legt precies het onderliggende probleem bloot: er is een totaal gebrek aan visie.

De oplossing is ook merkwaardig. In 2015 ‘gewoon’ verkiezingen houden in de twaalf provincies om na één jaar voor de fusieprovincie nieuwe verkiezingen te houden. Aan gezien de provincies de leden van de Eerste Kamer kiezen zal deze dan toch ook ontbonden moeten worden na dat jaar. En dan moeten er na drie jaar weer verkiezingen worden gehouden voor de tien provincies en moet de Eerste Kamer opnieuw ontbonden worden. Voor de Flutland-provincies betekend dat 3 verkiezingen in vier jaar tijd. Kiezers zien ons aankomen! Nog los van de enorme kosten die dit (ook voor politieke partijen) met zich meebrengt.

De oplossing van uitstel is al even ondoordacht als het voorstel zelf en dat zal dit project doen mislukken. Hoewel je beter ten halve kan keren dan ten koste van alles doordrammen lijdt een van de grootste plannen van deze regering na een half jaar al schipbreuk. Daarmee haalt ook de minister een behoorlijke (en volkomen terecht) nat pak!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This