Daarom onafhankelijk!

woensdag 4 oktober 20060 Reacties

Johan Remkes, de minster van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) wil een subsidie korten die de overheid niet verstrekt! We zullen het maar bestempelen als “humor”. Afgelopen weekend voerde Greenpeace, geheel terecht, actie bij het partijcongres van het CDA vanwege het absurde kernenergiestandpunt van de partij. Maar de minister van BZK vindt dat “maatschappelijk volstrekt onverantwoord gedrag” zei hij tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer. De minister zal de kwestie bespreken met departementen waarvan Greenpeace subsidie ontvangt, kondigde hij aan. En dát is humor! Want dat departement bestaat niet! Juist om dit soort chantage van de overheid te voorkomen weigert Greenpeace subsidies van de overheid en het bedrijfsleven.

Je moet dit soort dingen kunnen doen als daar een maatschappelijk verantwoord doel aan ten grondslag ligt. Welnu, dat is het geval. Greenpeace is een geweldloze organisatie, dus niets om van in paniek te raken. Oké het was niet leuk voor het CDA (vind ik weer heel grappig) en gênant voor de beveiliging. Maar daar houdt het wel op. Maatschappelijk volstrekt onverantwoord gedrag (om de minister maar eens te citeren) is immers het standpunt van het CDA als het gaat om kernenergie. De techniek is overbodig, duur en onbetrouwbaar! Het levensgevaarlijke afval blijft minstens 240.000 jaar levens gevaarlijk. Generaties ná ons zullen zich verbijsterd afvragen waar we in Godsnaam meebezig waren. Dat weten we nu al en het CDA wil hier mee dóór!! Dat is volstrekt onverantwoord gedrag en niet alleen maatschappelijk! Dus gelukkig maar dat de minister van Greenpeace geen geld kan afpakken. Sterker nog; steun dit soort acties, steun een organisatie die onafhankelijk een mening durft te geven. Steun Greenpeace!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast heeft 30 jaar ervaring in de milieubeweging en politiek. Is gediplomeerd boer en bestuurskundige in opleiding.

Werkt in het Openbaar Bestuur. Met bijzondere belangstelling voor (lokale) democratie, rechtsorde, integriteit, ondermijning, openbare orde en natuurlijk landbouw.