D66 doet mee aan de raadsverkiezingen

dinsdag 1 december 20090 Reacties

d66_grootDat ‘gerucht’ ging al een tijdje, maar nu staat het ook op de website van de partij die, binnenkort vernieuwd zal worden.  Het is op basis van de peilingen een logische stap dat de partij na 8 jaar weer in de gemeenteraad wil proberen te komen.

Maar waar ik wel benieuwd naar ben is met wie ze de raad in willen geen komen en met welke standpunten. Want we hebben de afgelopen jaren helemaal niets gezien of gehoord van D66 in Dronten. Ook nu zijn de kandidaat raadsleden nog niet te zien geweest (als D66-ers) op de tribune van de raadsvergaderingen. Je zou mogen verwachten dat ze daar een half jaar voor de verkiezingen mee starten om te weten wat er speelt en leeft in de raad. Als je daarmee pas start na de verkiezingen kan ik nu al voorspellen dat er het eerste half jaar niets uit komt. Wat betreft de voorbereiding kan D66 een voorbeeld nemen aan de SP die maanden van te voren al zeer duidelijk zichtbaar was tijdens commissie- en raadsvergaderingen in aanloop naar de verkiezingen.  Over de uitvoering van de SP zal ik verder niet flauw doen.

Ik kijk uit naar de verkiezingsstrijd de komende maanden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.