CWI manager wereldvreemd

woensdag 29 maart 20061 reactie

{mosimage}“CWI helpt Dronten uit de droom: geen steunpunt” kopt De Stentor vandaag. Manager Irma ten Voorde legt uit dat het politiek en financieel niet haalbaar is voor het CWI om een steunpunt te openen in Dronten. Dit omdat het CWI volgend jaar miljoenen moet bezuinigen.
Maar Ten Voorde legt uit dat er ook een andere kant is dat de uitkeringsgerechtigden naar Emmeloord moeten en de uitkering niet op een presenteerblaadje krijgen aangeboden: “Ze moeten er wel iets voor doen”.

Dit is een regelrechte schoffering voor iedereen die in Dronten om wat voor reden dan ook op een uitkering is aangewezen. Niemand zit voor zijn/haar lol thuis en leeft van een uitkering. Dat je daarvoor om de haverklap naar Emmeloord moet is niet leuk. Zeker niet als het gaat om (doorgaans) totaal zinloze gesprekjes van een kwartiertje (dat weet ik helaas uit eigen ervaring). Daar ben je ongeveer een halve dag en een complete strippenkaart aan kwijt en het levert niets op.

Deze centrum rechtse regering predikt nu al een paar jaar de doctrine van de “eigen verantwoordelijkheid nemen”. Dat dit een verkapte manier is om te zeggen dat de mensen die het lastig hebben in onze samenleving het zelf maar moeten uitzoeken weet iedereen die het van de sociale “zekerheid” moet hebben inmiddels ook. Maar kennelijk hoef je dus ook geen respect te hebben als CWI manager en kun je vinden dat de mensen die een uitkering willen hebben “daar maar wat voor moeten doen”. Redelijk onbeschoft lijkt me.

1 Reactie

  1. inge

    helemaal mee ens, heb het zelf weer ondervonden vandaag. om 9uur aanwezig:hoe gaat het, waar heb je gesolliciteerd, wat is eruit gekomen, even uw inschrijving verlengen, afspraak voor volgende keer, dank en tot ziens. 9.20 weer buiten. SUPER deze instelling, zo wil ik ook wel aan het werk

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This