Crisisoverleg

zondag 2 april 20060 Reacties

{mosimage}Rond dit tijdstip begint in Utrecht een crisisoverleg tussen partijbestuur, partijraadsbestuur, eerste kamerfractie en Femke Halsema over de ontstane situatie. Het partijbestuur heeft haar lot verbonden aan het royement van Sam Pormes en nu dat is terug gedraaid is het gevolg dat ze terug zullen treden. Naar het zich laat aanzien, want het overleg is pas net begonnen.

De tevredenheid waar ik gisteren over schreef is wel verdwenen. Want ik was niet gelukkig met de manier waarop alles is gegaan in deze zaak. Maar de schrik krijgt nu toch wel de overhand, de partijraad heeft op sentiment een besluit genomen en niet op basis van de feiten en reglementen. Hoe het ook zij, dit besluit is niet meer te herroepen en de gevolgen kunnen bijzonder en bijzonder groot zijn. Het partijbestuur denkt hardop over aftreden, maar ook (een deel van) de eerste kamerfractie beraad zich op haar positie.

Dwars heeft een oproep gedaan om tot een congres te komen en het congres een uitspraak te laten doen. Ik ondersteun dat wel, maar werd er van morgen door partijraadsbestuurslid Maarten van Beek terecht op gewezen da het besluit van de partijraad definitief is, daar kan geen congres meer wat aan veranderen.

Hoe het ook zij, ik hoop dat het bestuur en de Eerste Kamerfractie (voorlopig) aanblijven en dat Sam misschien bij zichzelf te raden gaat of het niet beter is om op te stappen. De partijraad heeft het royement ongedaan gemaakt en hij (hoop ik) in zijn beleving gerehabiliteerd. Dan kan hij �zonder gezichtsverlies� (voor zover dat nog mogelijk is) opstappen en daarmee ruimte bieden aan de Eerste Kamerfractie zodat extra schade aan GroenLinks kan worden voorkomen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.