Congres

zondag 1 oktober 20060 Reacties

Het congres in Zwolle is weer voorbij, we hebben een nieuw verkiezingsprogramma en een nieuwe lijst. Het was weer een lange dag en naar het einde toe was het stemmen wel moeilijk vol te houden. Ik was samen met Bregje en we hebben het na het derde blok van de stemmingen voor de kandidatenlijst voor gezien houden. Excuus aan iedereen voor wie nog gestemd moest worden. Henrike Karremans waarvoor ik eerder steun heb uitgesproken is helaas niet op de lijst gekomen. Pech voor haar.
Het congres was verder wel leuk, de sfeer was goed en de discussies waren inhoudelijk, maar niet verschrikkelijk fel van aard. De toespraak van Femke was bij vlagen inspirerend, maar vooral een “start van de campagnespeech”.

“Onder Balkenende heeft ons land vijftig stappen achteruit gezet.
Er is meer werkloosheid en armoede, minder geld voor onderwijs.
Balkenende vond dat ‘vervelend gezeur’ over de kleine lettertjes.
Maar die kleine lettertjes, dat zijn 118 duizend nieuwe werklozen, 430 duizend kinderen die opgroeien in armoede, tienduizenden allochtone jongeren die geen stageplek kunnen vinden. Dat zijn al die ouderen in de verpleeghuizen die onvoldoende zorg en aandacht krijgen. Het zijn de arbeidsgehandicapten die, tegen hun zin, met een enkeltje naar de bijstand zijn gestuurd.
Vijftig stappen terug is Balkenende niet genoeg. Hij wil eigenlijk drie eeuwen terug. Naar de tijd van de V.O.C., van de plunderingen, het kolonialisme, de slavenhandel. Nou, daar hebben de Surinamers en Indonesi” ook warme herinneringen aan.
Weten jullie, ik zat naar de premier te kijken en ik dacht: “Balkenende heeft helemaal geen oppositie nodig. Laat hem een kwartiertje vrijuit praten en hij levert zelf het bewijs dat hij is uitgeregeerd!” Waar had ik dat ook al eerder gehoord? Maar ik ben blij dat Femke het met me eens is.
Het was een goed congres, volgende week gaat GroenLinks in de versnelling, een dag voor al het kader van de partij en alle mensen die willen meewerken met de campagne. Dan gaat deze echt van start. Ik heb er zin in!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.