Commissie besloten

vrijdag 18 januari 20085 reacties

StilteGisteravond heeft de commissie algemene zaken in vetrouwelijkheid vergaderd over de afronding van het centrumplan en de onteigening van het oude postkantoor.

Nu wil ik daar dolgraag wel het een en ander over kwijt, maar ja, zoals hierboven gemeld, het was vertrouwelijk. Het stukje dat ik daar gisteravond laat nog over heb geschreven ligt (en da’s voor het eerst dat ik dat toe) ter toetsing voor aan de vak-wethouder, de burgemeester en de griffier sinds vanmorgen half negen.

Helaas nog geen reactie mogen ontvangen. Tsja… het is dan ook vrijdag en dan werken de meeste ambtenaren niet. Dus zal ik zwijgen.

UPDATE 14:05 uur:
Wethouder Engelvaart heeft laten weten mijn vraag aan de burgemeester te hebben voorgelegd. We wachten af!

5 Reacties

 1. OPA

  En beste Paul, je mag inhoudelijk niet over het onderwerp spreken maar je mag natuurlijk wél zeggen of het een terechte achterkamermeeting was vanwege privacy bescherming of dat volgens jou de burger hier ook had mogen meekijken? Je ziet, mijn eerder geuite twijfels staan nog recht overeind.

 2. Paul Vermast

  Bijna alles had openbaar gemogen volgens mij. Eigenlijk is het dat ook wel. Het gaat alleen om de bedragen en die zijn vertrouwelijk omdat er onderhandeld wordt. Dat moet je niet doen met ‘de krant’ er bij.

 3. Paul Vermast

  Trechte aanvulling van Cebus, ook de onderhandelingsstrategie is natuurlijk niet iets wat je de volgende dag in de krant wil hebben.

 4. OPA

  Mensen, jullie hebben helemaal gelijk.

  Aan mijn punt waren jullie echter volledig voorbijgegaan. Het is Forum Invest die het als contractuele taak heeft het postkantoor te verwerven. Hierbij is de rol van de gemeente mij niet duidelijk. Als de gemeente een rol speelt die de koop beinvloedt dan is dat een inmenging in zaken tussen twee private partijen, en omdat de gemeente toevallig meedeelt in het fianciële voordeel van ForumInvest zal zij op de hand zijn van ForumInvest.

  Dit klinkt mij niet fris in de oren, mede in de hand gewerkt door de discussie achter gesloten deuren.

 5. Paul Vermast

  Ben, ik ben helemaal gerustgesteld! Qua wantrouwen ben je nogsteeds een échte GroenLinkser 😀

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This