College blijft antwoorden schuldig

zaterdag 5 april 20140 Reacties

Artikel 39 van het Reglement van Orde van de gemeenteraad bepaalt dat raadsleden het recht hebben schriftelijke vragen te stellen. Het college moet deze vragen binnen 30 dagen beantwoorden of schriftelijk en gemotiveerd uitstel vragen. Dat laatste komt eigenlijk nooit voor. Juist omdat het bijna nooit voor komt is het opmerkelijk dat het college maar liefst drie (!) sets aan schriftelijke vragen te laat beantwoordt zonder kennisgeving. Tweemaal vragen van GroenLinks en één maal vragen van de ChristenUnie over hetzelfde onderwerp als onze vragen. Opmerkelijk en gênant!

Temeer omdat de vragen van GroenLinks en ChristenUnie (niet online) gaan over het gebruik van het gemeentenieuws voor partijpolitieke propaganda! Wij hebben daarbij de nadrukkelijke vraag rond het integer handelen van dit college op tafel gelegd en nu kan er kennelijk niet binnen de termijn geantwoord worden. Ik kan mij niet herinneren wanneer dit voor het laatst eerder is gebeurd. Kennelijk was een stukje voor gemeentenieuws makkelijker te schrijven dan de antwoorden op onze vragen. Of zou het college zelf ook tot de conclusie gekomen zijn dat het een domme actie was?

Maar ook onze vragen over huisvesting van tijdelijke werknemers zijn niet beantwoord. Vragen waarom het college tegen het beleid in wel tijdelijke werknemers huisvest op plaatsen waar dat op het eerste gezicht niet kan. Vragen over een onderwerp dat onrust geeft in de samenleving. Maar kennelijk voelt het college zich in de praktijk toch niet zo betrokken bij die samenleving door met goede en snelle antwoorden de zorgen weg te nemen. Mooie praatjes in verkiezingstijd dus!

Of zou het simpeler liggen en is men sinds vorige week de weg tijd kwijt na de overgang naar zomertijd? Altijd verwarrend en voor je het weet ben je een weekje verder. De antwoorden zullen vast klaarliggen en per abuis nog niet zijn verstuurd. Neem ik aan tenminste… Toch?

Wordt vervolgd…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This