ChristenUnie jeugd heeft geen vertrouwen in het college

donderdag 10 juli 20082 reacties

website van de CU jeugd: reuring op het pleinDe CU jongeren willen graag meer ‘actie op het plein’ en gaat onder verwijzing naar de motie van de VVD die in de gemeenteraad is aangenomen op 13 september de actie ‘Reuring op ’t plein’ organiseren. Leuk dat de CU jeugd ook iets wil doen hoor, maar het persbericht zet naar mijn mening niet helemaal de juiste toon. “Jeugd wil actie op het plein” zo melden de CU jongeren.

Volgens mij is dat een misvatting! De gemeenteraad wil reuring op het plein en heeft het college verzocht met voorstellen daartoe te komen. De raad is nog in afwachting van de voorstellen van het college. Daar waar de CU jongeren melden dat ze regelmatig bij de fractievergaderingen zitten en dus goed contact hebben met het college (immers wethouder Van As is met regelmaat bij fractievergaderingen) hebben de CU jongeren dus kennelijk geen vertrouwen in de voorstellen waarmee het college gaat komen en die in principe nog niemand heeft gezien.

Ik geeft het college voor de komende zomervakantie maar eens in overweging of ze er niet beter mee op kunnen houden. In de raad heeft de coalitie al meer dan eens het vertrouwen opgezegd zonder hieraan gevolg te geven en kennelijk is er dus bij de CU jeugd ook geen vertrouwen in de nog niet gepresenteerde voorstellen van het college omdat ze het nu maar zelf gaan doen.

Alles overziend vind ik het een rare actie en volgens mij niet het beste signaal als je als CU jeugd wel achter het college staat. Want als het college nu met slappe voorstellen komt zou ik het wel een leuke actie vinden. Maar nu is het nog veel te voeg en vind ik het zeer ongepast.

2 Reacties

 1. Gerard André

  Ik vind het erg jammer dat er op deze manier conclusies worden getrokken. En ik heb het idee dat de intentie van deze actie niet helemaal duidelijk is.

  We willen met deze actie een signaal afgeven. Niet alleen naar de politiek of het college, want immers dat is al gebeurt. Maar ook als jongeren naar ondernemers en de burgers van Dronten. Het organiseren van zaterdagactiviteiten hoeft niet perse door de politiek of door de ondernemers bedacht te worden! Integendeel! We kunnen zelf ook met hele leuke plannen komen, en daarom is PerspectieF met een aantal jongeren de actie reuring op ’t plein gestart.

  De suggestie dat de jongerenorganisatie van de ChristenUnie niet achter het college staat is dus ook volkomen flauwekul. Als ChristenUnie-jeugd zijn zeer benieuwd naar de plannen van het college (incl. Dhr. Van As), die ook wij nog niet gezien hebben. En wachten vol vertrouwen af met welke plannen gekomen wordt.

 2. Paul Vermast

  Beste Gerard,

  Natuurlijk snap ik dat je het zo wilt uitleggen. Maar PerspectieF legt wel heel nadrukkelijk de link met de unaniem aangenomen VVD motie in de gemeenteraad. Daarnaast melden jullie actief bij de fractie betrokken te zijn én zijn jullie onderdeel van een collegepartij.

  Als je dan met zoveel bombarie een activiet aankondigd die vooruit loopt op plannen die het college van de raad moest maken, ondanks dat ze daar overduidelijk geen zin in hebben, is dat een vreemd signaal.

  Jongeren zullen best vinden dat er wat meer feestjes op het plein moeten zijn (natuurlijk ik ben ook voor meer feestjes), maar volgens mij is er een echte behoefte aan een disco (anders als De Rede) als je jongeren hoort. Over meer reuring op het plein heb ik alleen maar ondernemers gehoord en of die met hun terrassen week in week uit zitten te wachten op muziek en feest… ik waag het te betwijfelen.

  Laat onverlet van alle politieke gedoe, dat een initiafief van jongeren om actief te worden natuurlijk zeer toe te juichen is en daarin hebben jullie mijn warme steun en waardering.

  Groeten,
  Paul

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast is fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast is hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This