‘Christelijk-Rode’ betutteling

vrijdag 5 oktober 20071 reactie

ZondagsrustHet is typisch; wij hebben in Dronten sinds de laatste gemeenteraadsvergadering vorig jaar een ‘Christelijk-Rood’ college van CDA, ChristenUnie en PvdA. Vlak voor de zomer kwam ons college met een voorstel het aantal koopzondagen niet uit te bereiden.

Het Christelijk-Rode kabinet van dezelfe signatuur komt nu met voorstellen om het aantal koopzondagen aan banden te leggen. Nu mag je iedere zondag open als je in een toeristisch gebied zit. Dat Almere dan niet is lijkt me evident. Maar ik wordt zo moe van deze discussie. Het is in de randstad gemeengoed aan het worden dat op zondag winkels open zijn en zelfs in Middelburg is de grootste supermarkt op zondag gewoon open.

Ik vind dat prima. Als ik puur naar mijn eigen belang kijk zie ik alleen maar voordelen. Kijkend naar komende week heb werk ik gewoon 40 uur, heb ik van maandag tot en met dondertdag ’s avonds fractievergadering en commissievergaderingen. Zaterdag ben ik voor de partijraad in Utrecht. Deze week was ongeveer gelijk aan de komende week zie ik net heb geschetst. Morgen zit ik weer vroeg in bus en trein voor een vergadering in Utrecht. Ik zou het geweldig vinden als de winkels op zondag open zijn. Nu is dat eens in de maand wel zo; maar dan zijn de supermarkten weer dicht en dat schiet ook weer niet op.

Kortom; ik vind het betutteling waarop ik niet zit te wachten!

1 Reactie

  1. OPA

    En als we 44 zondagen dicht zijn, waar heeft dat dan mee te maken? Toch niet met de kerk? We hadden toch een scheiding van kerk en staat? Gaan we straks dan ook de supermarkten en restaurants op 80% van de dagen dicht houden tijdens ramadan daguren? Ik denk het wel, nog even wachten maar Opa gaat het nog wel meemaken.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.