Linkdump: CDA onder vuur na presentatie parkeerplan

zaterdag 2 februari 20080 Reacties

KrantHet is niet van mijn gewoonte, maar vandaag ben ik een beetje lui en plaats gewoon een keer een artikel van De Stentor:

CDA onder vuur na presentatie parkeerplan

door Herre Stegenga

DRONTEN – Wethouder Hans Engelvaart vindt het ‘niet zo handig’ van het CDA om een parkeerplan te presenteren in de raadsvergadering.

Want een moment eerder werd unaniem ingestemd met een onteigeningsprocedure voor het postkantoor en -sorteercentrum. Ook de politiek heeft er geen goed woord voor over. Het CDA wil te graag scoren, valt in de wandelgangen te horen. GroenLinks-burgerraadslid Paul Vermast schrijft op zijn weblog dat het een ‘simpel en populistisch’ plan is.

“De presentatie in de raadsvergadering was voor ons een verrassing”, zegt VVD-fractievoorzitter Bernd Rosing. Hij vindt het dom ‘en zelfs een beetje onbeschoft’.
Het CDA loopt hiermee haar eigen wethouder voor de voeten, aldus Rosing. Immers, Engelvaart heeft met TNT onderhandeld over de aankoop van het gebouw aan De Schans. Dat leidde niet tot resultaat en daarom wordt een onteigeningsprocedure opgestart. En dan moet je niet aankomen met een parkeerdek én een nieuw sorteercentrum, zegt Rosing. “Een onteigeningsprocedure is een behoorlijk zwaar middel om, met de wet in de hand, het eigendom van een stuk grond te verkrijgen. Dan kun je niet verwachten dat TNT een nieuw sorteercentrum bouwt op dezelfde plek. Dat kan helemaal niet.”

Overigens zijn de raadsfracties niet zo blij met het CDA-parkeerdek als deze partij deed geloven. Tegenover deze krant meldde het CDA dat alle fracties ‘zonder uitzondering positief reageerden’ tijdens de besloten presentatie van het plan. Onzin, meldt GroenLinks in een persbericht. “Naast waardering voor het meedenken werden er vooral kanttekeningen geplaatst bij de plannen.”

PvdA-fractievoorzitter Wim Esselink: “Het CDA heeft er veel werk in gestopt. Goed dat ze meedenken. Maar inhoudelijk hebben we nog wel vragen. Waarom bijvoorbeeld een dek aan De Schans? Wij kunnen ook wel andere plekken bedenken.”

GroenLinks zelf: “Het idee van een parkeerdek valt voor ons vooralsnog af omdat het niet de juiste oplossing is voor het probleem. Net zo min als (tijdelijk) weer parkeren op het Redeplein, zoals door een aantal ondernemers wordt bepleit.”

Een en ander getuigt van weinig vertrouwen van het CDA in de eigen wethouder, aldus GroenLinks.

Daar ging het donderdagavond ook even over tijdens de gemeenteraadsvergadering, in een kort maar fel debat.

CDA-fractievoorzitter Jan de Graaf onderstreepte meerdere keren dat wethouder Engelvaart ‘het volste vertrouwen’ geniet. En dat wekte weer argwaan bij de VVD.

Zo van: hoe vaker je het zegt, hoe minder geloofwaardig het wordt.

De Graaf wierp tegen dat de VVD het blijkbaar jammer vindt dat ze zelf niet met dit plan is gekomen. Het college heeft toegezegd dat het CDA-parkeerplan wordt meegenomen bij het opstellen van een parkeernota. Afgaande op de reacties uit de raad, zal het niet standhouden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.