CDA kletst

dinsdag 5 februari 20080 Reacties

image Het CDA is kennelijk geschokken toen men ontdekte dat de reacties van de gemeenteraad niet “Zonder uizondering positief waren”  zoals het CDA zelf dacht, maar vrijwel allemaal kritisch. Nu maakt CDA fractievoorzitter Jan de Graaf in De Stentor een terugtrekkende beweing.

“We hebben te veel de nadruk gelegd op de bouw van een postsorteercentrum onder het dek. Terwijl dat een bijkomstigheid is. Ook zonder TNT kan dat dek er komen. Extra parkeerplaatsen creëren, daar is het ons in eerste instantie om te doen” zo valt te lezen in de krant.

Dat is natuurlijk jereinste onzin! Als men een plannetje had gehad om het parkeer probleem op te lossen had met dan vooral moeten presenteren. Maar door het moment van ‘ aanbieden’  te koppelen aan het onteigeningsbesluit van de gemeenteraad is er een koppeling gekomen tussen beide onderwerpen. Dat kun je wel willen afdoen als een “bijkomstigheid”, maar iedereen snapt dat dit geen ’toevallig’ gekozen moment was, maar een doelbewust idee. Argument bij het parkeerdek bouwen op die plek was volgens de CDA fractie omdat het een extra druk middel zou zijn richting TNT en TNT maar “moet bewijzen dat men in Dronten wil blijven”.

Ook het idee de positie in de onderhandelingen met TNT van de (eigen) wethouder te versterken met dit plan is onzin. Immers er is een parkeervisie toegezegd en die zal antwoord gaan geven op de parkeerproblemen. Het CDA plan zal nu wel worden meegenomen, maar dat was niet de opzet. De wethouder reageerde in de commissie waarin het plan voor het eerst (vertrouwelijk) werd beproken ook niet bijzonder enthousiast.

Ik zou waardering voor het CDA hebben gehad als men gewoon erkennen zou dat het niet slim was en op het verkeerde moment. De constatering achteraf dan men het “achteraf anders zou hebben gedaan” vind ik zwak en daarmee maakt het CDA zich steeds meer belachelijk. Wie geschoren wordt moet stil zitten en in de politiek soms haar verlies nemen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.