CDA fractievoorzitter staat los van de werkelijkheid

vrijdag 2 juni 20060 Reacties

{mosimage}Jan de Graaf, de fractievoorzitter van het CDA, geeft vandaag opnieuw een blijk dat hij los staat van de werkelijkheid. In het kader van de visie discussie vindt hij dat er een vierde dorp in het Larserbos moet komen vlakbij Luchthaven Lelystad. Het is de bedoeling dat mensen die op de luchthaven werken er ook lekker gaan wonen (omdat er geen vliegroutes overheen lopen). Of een ouderen-dorp. Zou toch leuk zijn aldus de heer De Graaf.
Gisteren nog verweet hij GroenLinks “niet-democratisch” te zijn. Dit alles omdat wij (als enige fractie) tegen het geld verslindende visie document zijn dat zaken als een vierde dorp voorstelt en tóch de visie discussie hebben afgetrapt op de website www.detoekomstvandronten.nl. Maar misschien ligt het wel in het feit dat GroenLinks die site voor de neus van de gemeente heeft weggekaapt omdat de gemeente zo dom is geweest de site niet te registreren.


Welnu, de GroenLinks fractie wilde het voorstel zelfs amenderen (wijzigen) en het gevraagde bedrag van € 20.000 euro met € 6000 euro terug brengen. Immers dat geld was bedoeld voor de website detoekomstvandronten.nl en deze is er nu immers al! Met dank aan GroenLinks. Maar kennelijk ziet het CDA het anders en is zijn met CDA-burgemeester De Jonge hierover in haar wiek geschoten?

We moeten dromen over Dronten in de toekomst als we een nieuwe visie gaan maken wordt er gezegd. Dat is goed, maar als je door het dromen los komt van de realiteit noemen we dat een psychische aandoening. Nu schrijf en wens ik dat niemand toe, maar gaan praten over een vijfde kern (voor het gemak wordt Ketelhaven steeds maar vergeten) is niet reëel en wekt ook verwachtingen die we niet waar kunnen maken. Immers; het is nu al een crime om in Biddinghuizen en Swifterbant de voorzieningen op het huidige niveau te handhaven, hoe moet dit dan met een extra kern er bij?
Dromen over de toekomst mag, moet! Maar in deze polder moeten we nooit vergeten om “met onze poten in de vette klei” te blijven staan!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This