Cartoonaffaire

zaterdag 4 februari 20060 Reacties

{mosimage} Ik ben blij dat GroenLinks een ractie heeft geformuleerd op de cartoon affaire die de hele wereld nu al dagen bezig houd. Ik sluit me er graag bij aan!

Volgens GroenLinks vraagt de Cartoonaffaire om een kalme, standvastige, reactie. Voor ons staat voorop dat elke cartoonist, journalist of schrijver in volle vrijheid zijn of haar mening moet kunnen geven. Er mag geen enkele beperking aan de geldende persvrijheid worden opgelegd.
Vervolgens geldt wel dat elke gelovige respect mag verwachten voor zijn geloofsovertuigingen en geloofsvrijheid. Dat respect verdwijnt echter als deze gelovige door intimidatie of door het dreigen met of zelfs gebruiken van geweld geloofsovertuigingen kracht probeert bij te zetten. Wie zich beledigt of gekwetst voelt stapt eventueel naar de rechter.

Het is nu vooral zaak dat de ontstane internationale gekte door alle betrokkenen met meer distantie wordt beschouwd, om te voorkomen dat er een heilloze provocatiespiraal ontstaat. GroenLinks steunt de oproep van Kofi Anan om de kalmte te bewaren.

Erg bezorgd zijn wij over berichten dat de Turkse premier Erdogan in een gesprek met de Franse minister van Buitenlandse Zaken zou hebben aangedrongen op inperking van de persvrijheid. Als dat waar is, dan dient Nederland; dan dient de hele Europese Unie zich daartegen te verzetten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.