Campagne partijbestuur Groningen

Op campagne in Groningen

Komende zondag is het ‘D-day’ voor de kandidaat  GroenLinks partijbestuurders, dus wordt er volop campagne gevoerd door de kandidaten. Donderdag was ik in Arnhem, zondag in Amsterdam, gisteravond in Groningen, vanavond mag ik naar Utrecht en voor vrijdag staat Rotterdam op de planning. De voorzitters hebben een veel voller schema.

Ik vind deze campagne echt erg leuk. Overal kom ik in zalen GroenLinksers tegen die boos of teleurgesteld zijn in de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Maar ze zijn er wel én willen meedenken over de toekomst. Vrijwel allemaal kunnen ze ook de vraag beantwoorden wat er nodig is om het vertrouwen weer te herstellen.

Het meest gehoorde antwoord is dat leden weer trotst willen zijn op hun partij, weer willen ervaren dat we een hele leuke club zijn. In Groningen gaf iemand aan dat hij het echt lastig kreeg toen mensen in zijn omgeving bijna medelijden kregen omdat hij GroenLinkser is vanwege alle gedoe. Vertrouwen, rust en plezier lijken de sleutelwoorden voor de komende tijd. Dat is me op het lijf geschreven en ik hoop daaraan vanaf zondag als partijbestuurder invulling te mogen geven!