Cameratoezicht?

zondag 11 februari 20070 Reacties

Dat er problemen zijn met de jeugd in Swifterbant n Biddinghuizen kun je nauwelijks nog nieuws noemen. Maar afgelopen donderdag werd er een nieuw hoofdstuk toe gevoegd in de ideeën om dit probleem aan te pakken: camera bewaking. Het proefballonnetje dat burgemeester Aat de Jonge op liet miste zijn doel niet. SP collega Paul Nijssen “schrok zich wezenloos”. Maar het is zoals de burgemeester zelf al zei, het is een uiterste stap als al het voorgaande niet zou werken. Wel, juist bij dat voorgaande moeten we misschien dab een stil staan. Want er is binnen de gemeenteraad al een clubje raadsleden dat met elkaar in gesprek is geweest over dit probleem. Was het JAPP-overleg eerst nog met z’n vieren (Vandaar JAPP naar de deelnemers Jan, Annemiek, Paul en Paul), inmiddels hebben alle fracties zich er bij aangesloten. Maar we hebben ook al een gesprek gehad met de Meerpaal die voor een deel het jongerenbeleid als taak heeft.

Daar zouden maatregelen worden genomen werd afgesproken en dat blijkt nu niet te zijn gebeurd. Sterker; dat waarvan we hebben aangegeven het niet meer te willen zien (de Steiger die dicht gaat) is juist wel gebeurd! Daar schrik ik me nou wezenloos van. IK bedoel; als er cameratoezicht nodig is, nou ja dan moet dat maar. Op voorwaarde dat ik wel aan iedereen kan uitleggen dat we als gemeente er alles aan hebben gedaan om het te voorkomen en het echt de laatste mogelijkheid is. Op dat punt zijn we nu nog lang niet, dus het was een geslaagde proefballon van Aat. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.