Buurtschouw Dronten Centrum

zondag 25 mei 20080 Reacties

Buurtschouw in Dronten centrumAfgelopen donderdag was er een buurtschouw in het centrum van Dronten. Het gebied staat al een tijdje in de belangstelling van wege het samenscholingsverbod dat er eind vorig jaar werd ingesteld om de overlast van de jeugd te bestrijden. Al bij de eerste stop was het duidelijk: het is wel even rustig geweest in de tijd van het samenscholingsverbod, maar nu is alles weer bij het oude. Een bewoner vertelde het verhaal dat zelfs in de eigenkeuken je niet gevrijwaard bent van schelden van jongeren als je door het raam naar buiten kijkt.

Het beeld van de buurt bij mij was dat er serieus overlast is, maar je dat ook niet altijd overdrijven moet. Als voetballende jongeren op het pleintje naast je huis de belangrijkste overlast zijn gaat het in mijn ogen zo slecht nog niet. Waarmee ik de serieuze overlast niet baggateliseer!

Maar wat me vooral het meeste opviel is de beroerde staat van de achterpaden en de tuinen in de wijk. Verrassend vond ik de uitspraak van OFW die ook mee wandelde dat het er allemaal best redelijk uit ziet. Nu weet ik niet wat ‘best redelijk’ is maar ik vind het over het algemeen geen gezicht! Daar waar in De Boeg overal nieuwe schuttingen zijn gezet waardoor er een mooie en eenduidige uitstraling is ontstaan. Het zou mij een lief ding waard zijn als daaraan iets zou worden gedaan want dat zou de wijk echt een hele goeie impuls geven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This