Bultrug waargenomen bij Texel

zaterdag 12 mei 20070 Reacties

Bultrug (© foto: Greenpeace)Als ik op NOS zo’n berichtje lees gaat mijn Greenpeace-hart weer een beetje sneller kloppen. Een Bultrug in Nederlandse wateren en het gaat goed met het dier. Geweldig! Het is de vijfde waarneming in de laatste vijf jaar alweer. Maar gezien het feit dat er de driehonderjaar géén waarnemingen waren maakt het heel bijzonder!

Volgens Camphuysen van het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) maakt de bultrug een gezonde indruk. “Hij weet precies wat-ie aan het doen is.” Hij verwacht dat de walvis het Marsdiep snel weer zal verlaten omdat er weinig voedsel te vinden is. Het gaat goed zolang hij niet in visnetten verstrikt raakt. Dat is mijn enige zorg.”

Leuk hè? Weer eens wat bijzondere ‘natuur’ in Nederland. Ik wordt daar wel weer blij van! Toch 15 jaar geleden niet voor niets in de kou handtekeningen staan op halen ter beschering van de Walvissen en met name ook  de Bultrug!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This