Bringing the World Together

zaterdag 3 november 20070 Reacties

Up with People De Vlamingen zeggen het zo mooi: “m’n batterij is plat” als de energie (meestal van een apparaat) op is. Mijn eigen batterij is ook plat; zo plat als een pannenkoek en het zal een ‘weekendje aan de oplader’ kosten om mijzelf weer op gang te trekken. Daarom zat ik vanavond misselijk van de vermoeidheid in de Meerpaal naar de show van Up with People te kijken. Zelden was de Meerpaal zo swingend!!

Bringing the World Together” is de underline van het Up with People logo en dat dekt natuurlijk al helemaal de lading van het project. In de show werden beelden getoond van de vorige eeuw met initiatieven van mensen die samen kwamen om met een gezamelijk doel de wereld te veranderen. Onderandere een beeld van een actie van Greenpeace…

Dat is wel het moment dat ik het had zitten. Gesloopt van een paar weken hectiek rond een paar vierkante meter steeg in Dronten bovenop mijn toch al hectische leventje concludeerde ik dat ik dat node mis. Een internationale blik waarin je met mensen uit de hele wereld samenwerkt om “de wereld te veranderen”. Vanaf het moment dat ik op mijn 13e jaar vrijwilliger werd bij Greenpeace was een internationale blik iets vanzelfsprekends. Als Greenpeace in Rusland op Nova Zembla actievoerde, voerden wij die in Nederland (al was het maar in gedachte) mee. Ook actievoeren in Parijs tegen de voorgenomen kernproeven op Mururoa met actievoerders uit 10 verschillende landen was volslagen voor de hand liggend.

Dan vraag je jezelf, zeker met een wethouders val in het achterhoofd, af waarom we toch van zo iets kleins zo iets groots maken met z’n allen. Wat is een steeg in Dronten van (wat zal het zijn..) 50 meter lang en 5 meter breed op wereldschaal?

Maar wat is zo’n steeg als je slecht ter been bent en je wereld niet groter (meer) is als dat wat je met je rolator haalt… Dan maakt het verschil, dán is het belangrijk en daarom is het goed dat we daar als dorpspolitiek zo’n heibel over hebben gamaakt!

The European GreensToch ben ik kennelijk zo’n ‘kosmopoliet‘ dat ik vanavond merkte dat ik die blik op de wereld mis. Soms lijkt het wel zo, maar de wereld draait niet om Dronten en gisteren werd me duidelijk dat wat er ook gebeurd; ook in Dronten draait de wereld door.

Ik ben (weer eens) blij dat ik GroenLinkser ben en dús lid van de enige ‘Europese politieke familie’ die een partij aan het vormen is. Als GroenLinkser ben je ook lid van The European Greens! Samen met partijgenoten van Groen! in Vlaanderen, Ecolo in Wallonië, Les Vert in Frankrijk, Die Grünen in Duitsland en ga zo maar door. Misschien moet ik me daar maar eens wat meer op gaan richten; The European Greens!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.