Brief van het kabinet en het samenscholingsverbod

donderdag 17 januari 20082 reacties

Politie FlevolandGisteren werd bekend dat in november er een brief van het kabinet naar de provincies en de gemeenten is gestuurd over de mogelijke reacties van de samenleving op de nog niet vertoonde film van Geert Wilders.

In de brief worden de gemeenten opgeroepen om zich voor te bereiden op de film die  zou kunnen leiden tot onrust in de samenleving en spanning tussen bevolkingsgroepen.

U als bestuurder zult daar als eerste de tekenen van merken. Dat is waarom ik u wil vragen om in uw contacten met uw burgers en in het bijzonder de moslimgemeenschap extra alert te zijn” zo schrijft het Kabinet aan de commissarissen van de koningin en de burgemeesters.

Natuurlijk mag je niet alles op één hoop gooien, maar een klein stemmetje in mijn achterhoofd meldde me wel dat ik het wonderlijk vind dat twee dagen later ‘als vanuit het niets’ er een samenscholingsverbod in Dronten werd afgekondigd om beter te kunnen optreden tegen jongeren van een niet Nederlands-etnische achtergrond.

Het één hoeft natuurlijk niet verband te houden met het ander. Maar eigenlijk geloof ik in zijn algemeenheid niet in toeval.

2 Reacties

  1. Kareltje

    Ik vind het abnormaal hoe daarover word gesproken. Optreden tegen jongeren van niet nederklandse afkomst en dan ook nog zeggen het is niet op de buitenlandse jongeren gericht. Schandalig! Gewoon geen woorden voor.!

  2. Paul Vermast

    Dat ben ik met je eens. Mede om deze reden was ik ook geen voorstander van het samenscholingsverbod.

    Overigens, dat samenscholing is sinds het begin van deze week niet meer van kracht!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This