Brand Gouden Ploeg schande voor gemeente

maandag 31 oktober 20050 Reacties

Ik was vanmorgen met één klap klaar wakker toen ik op mijn wekkerradio Omroep Flevoland hoorde melden dat er brand was geweest in de Gouden Ploeg. “Oh shit” waren dan ook de eerste gedachten van deze dag. Het hele verhaal rond het voormalige horeca pand is een beschamende vertoning. Zeker na de beroemde woorden van wethouder Siebe “ik-beloof-van-alles-en-doe-niets” De Graaf tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente: “De Gouden Ploeg is verkocht!”
Niets van dat alles bleek waar te zijn. Er was een mondelinge toezegging; maar formeel is de gemeente, nu 10 maanden later nog steeds geen eigenaar.
Oké het College heeft enkele weken geleden de ramen laten dicht timmeren op kosten van eigenaar Victor Troisfontaine, maar tot sloop kan met tot nu toe niet overgaan.

En nu vannacht was er dus brand…
De tijd van vriendelijk onderhandelen is voorbij wat mij betreft. De gemeente moet alles uit de kast halen om de huidige eigenaar te dwingen het pand te verkopen en dat hoeft van mij niet echt zachtzinnig te gebeuren. Want zo langzamerhand telt het algemeen belang zwaar boven het persoonlijk belang van de heer Troisfontaine. Hij heeft immers meer horecabedrijven binnen de gemeente en dus valt de druk best een beetje op te voeren! Maar da’s echt wat mij betreft!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.