Brand bij ‘de buren’

maandag 24 december 20070 Reacties

Paul Vermast bij de brandweerTerwijl we bij mijn ouders met de hele familie rond de kachel zaten brak er brand uit bij de buren. Bij het ‘grote huis’ van Hof Ter Linde was er een schoorsteenbrandje die zich via de zolder uitbreidde.
Via een website van de P2000 meldingen had mijn moeder in no time de informatie dat het door de brandweer als zeer grote brand werd aangemerkt.

Zelf vond ik het bijzonder om een week na mijn ‘brandweer training’ met het korps uit Biddinghuizen nu een brandje te kunnen bekijken. Waarom er vier tankautospuiten en een officier van dienst ter plaatse kwamen kon ik nu makkelijk plaatsen.
Niet dat het een grote brand was, binnen 20 minuten was men de brand meester, maar omdat er onvoldoende bluswater in de directe omgeving te vinden is werden er dus vier auto’s vol water die kan op gestuurd.

Voor mij het beste bewijs dat ik vorige week een hoop het opgestoken en toch met andere ogen naar de activiteiten en de rol van de hulpdiensten ben gaan kijken. Bijzonder nuttige excursie was dit dus!

Met de brand in Ter Linde lijkt het verder wel mee te vallen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.