Boze boeren blokkeren provinciehuis

maandag 7 juli 20083 reacties

Boze boeren blokkeren de ingang van het provinciehuis met trekkers (Eigen foto)Toen ik vanmorgen om half acht langs het provinciehuis wilde lopen was meteen helder wat er aan de hand was: boeren protest. Een groot aantal trekkes versperd de ingangen van het provinciehuis en de loopbrug gaan de hoofdingang is volgestort met houtsnippers.

Aanleiding van de boeren woede is de geheime vergadering van provinciale staten waarin een voorbereidingsbesluit is genomen voor het toekomstige natuur- en recreatiegebied OostvaardersWold. “Dit voorbereidingsbesluit is bedoeld om ervoor te zorgen dat er in het gebied geen ontwikkelingen plaatsvinden die strijdig zijn met de aanleg van het OostvaardersWold” schrijft de provincie op haar website.

Voor de boeren en de gemeente Zeewolde kwam dit besluit (naar goede Provinciale Staten gewoonte) totaal onverwacht uit de lucht vallen; hetgeen de woede nu verklaard. Zelf ben ik een voorstander van de aanleg van het Oostvaarderswold, maar dan moet er wel fatsoenlijk met de betrokken boeren worden omgegaan en daar kun je jezelf met dit soort vertrouwelijke, besloten en geheime vergaderingen wel vraagtekens bij zetten.

UPDATE 12.30 uur:
De boeren zijn na een vruchteloos gesprek met gedeputeerde Anne Bliek weer vertrokken.

3 Reacties

 1. erwin

  Tijdens mijn koffiepauze heb ik even gesproken met de demonstrerende boeren. Ze zeiden dat ze ook een giertank bij zich hadden. Laat hem maar leeglopen, er zit namelijk een luchtje aan deze achterkamertjespolitiek. Zeker de CDA weer!?!?!

  Het doet me wel goed om te zien dat we het demonstreren nog niet zijn verleerd.

 2. Frank Pels

  Tja….. , het Oostvaarderwold. Ook ik ben – om diverse redenen – een voorstander van de aanleg van het Oostvaarderswold.

  Ik heb het destijds mogen meemaken vanuit de Zeewolder politiek. Op het onderdeel communicatie scoort de provincie wat mij betreft wederom een dikke onvoldoende.

  http://frankpels.blogspot.com/2006/11/het-oostervaarderswold.html

 3. Frank Pels

  Politiek Zeewolde wil dat het college van b en w het besluit van Provinciale Staten waar mogelijk aanvecht.

  Aldus de de Flevpost

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.