Bouwen in spelwijk!

woensdag 11 mei 20050 Reacties

Gisteren nog weren alle fracties vertrouwelijk ingelicht over de ontwikkelingen in Swifterbant tijdens de fractie vergadering, vandaag ligt er al een brief dat het nieuws is uitgelekt en naar Omroep Flevoland bevestigd zal worden dat de ontwikkelingen zijn zoals ze zijn.
Wat is het verhaal? Swifterbant moet uitbereiden en daar praten we nu al ruim een jaar over. In het eerste voorstel wilde men gaan bouwen in het bos van Swifterbant en we weten dat dit bijna tot een soort van opstand leidde. Daarna is er eindeloos gesteggeld waar het wel moest en wilde het College niet gaan bouwen in her rivierduingebeid omdat dit in handen is van een project ontwikkelaar.


Maar nu lijkt BAM de reddende engel. Vorige maand (kan ook een maand eerder zijn dat weet ik niet helemaal meer uit mijn hoofd) werd de commissie Algemene Zaken nog vertrouwelijk ingelicht over “mogelijk interessante ontwikkelingen in Swifterbant die tot vertraging in de plannen rond het zoeken van een nieuwe bouwlocatie kunnen leiden”. Dat was zo ongeveer de letterlijke tekst van de vertrouwelijke mededeling. Gelukkig was ik daarvoor al gewaarschuwd door Cebus en op iets dergelijks voorbereid. De overige leden van de raad en commissie duidelijk niet en ze waren woedend dat ze voor deze “nietszeggende mededeling”, zoals Hans Engelvaart het noemde, eerder naar het gemeentehuis werden gehaald. Maar de fractievoorzitters hadden dit in hun wijsheid besloten. BAM wil dus de Spelwijk gaan ontwikkelen. Het verlopen industrie trein dat weliswaar Nederlands grootste wietplantage heeft gehuisvest, maar waar we (Swifterbant zeker), niet trost op zijn met hoe het er bij staat. Verplaatsing en ontwikkeling tot woningbouw zou een geweldige stap vooruit zijn en ook als je kijkt naar de kaart van Swifterbant een logische locatie. En het aller belangrijkste is misschien wel dat we nu niet hoeven te bouwen op de sportvelden, niet in het bos, niet op de bloemenzoom en niet in het rivierduingebied. Kortom alleen maar winst en dat is eindelijk weer eens goed nieuws rond Swifterbant!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.