Blogger

woensdag 20 december 20060 Reacties

(column uit De Stentor op 16 december 2006. Niet op internet verschenen en daarom plaats ik hem hier met dank aan Herre Stegenga – De Stentor)

Hartstikke leuk, die weblogs van raadsleden, wethouders en gedeputeerden.
Het is al eerder gezegd op deze plek: als Stentor-redactie lezen we de bijdragen graag. Al is de één (veel) interessanter en actueler dan de ander.

Paul Vermast, burgerraadslid van GroenLinks in Dronten, moet één van de meest actieve politieke ‘bloggers’ van Flevoland zijn. Heeft over veel zaken een mening en laat die horen ook. Maar vorige week maakte hij misbruik van zijn website. Kwam terug op een antwoord van wethouder Engelvaart, in de commissie van donderdag.
Op zich niets mis mee, in dit geval wel: Vermast had nog tijdens de vergadering moeten reageren. En niet zijn weblog moeten gebruiken om achteraf zijn gelijk te halen. Beter gezegd: proberen te halen.
GroenLinks had schriftelijke vragen ingediend over de werkzaamheden op De Rede. In een notedop: het duurt te lang en het lijkt niet logisch. En hoe zit het nou met het parkeren op het plein?
Engelvaart reageerde in de commissie. Vertelde dat de klus op schema ligt.
En dat er eigenlijk niets bijzonders aan de hand is. Vervolgens waren er geen vragen meer.
Dat is duidelijk, denk je dan.
Nee dus. Een dag later verscheen een nieuwe bijdrage op de website van Vermast. De toon was fel. Hij had er een nachtje over geslapen en was tot de conclusie gekomen dat de antwoorden van Engelvaart ‘onzin’ waren.
Enerzijds was er geen speld tussen te krijgen, aldus Vermast. Maar, ging hij
verder: ‘échte mensen redeneren zoals ik: ik zie een stoep die is opengebroken, die wordt weer bestraat. De weg wordt opengebroken en het verkeer gaat over de stoep. De stoep is verzakt en wordt weer opengebroken.’

Los van de vraag of wethouders soms ónechte mensen zijn: Vermast had nog tijdens de commissie moeten reageren. Hij kreeg de kans en greep ‘m niet. De antwoorden van Engelvaart zullen niet als een donderslag bij heldere hemel zijn gekomen.
Vermast had ter plekke even moeten doordrammen Рen dat niet een dag later via internet moeten doen. Dat is te makkelijk. Politiek bedrijven is m̩̩r dan kritische vragen stellen. Je moet ook kunnen anticiperen op een antwoord.
Benieuwd of Vermast nog op zijn weblog nog terugkomt op deze column.
HERRE STEGENGA
#
© Wegener.NV 2006

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.