Bloggen is gevaarlijk, aldus de minster van defensie.

zondag 30 november 20083 reacties

 

De minister van defensie van België, Pieter de Crem, vindt bloggen maar een gevaarlijk fenomeen zo lees ik net op de website van de NOS. Dat is niet zo verwonderlijk als je weet dat de minister serieus in problemen is gekomen door een weblogje van Nathalie Lubbe Bakker, een Belgisch meisje (met de Nederlandse nationaliteit) dat in New York woont en in een Belgisch café werkt dat de minister recent bezocht.

Plots horen we buiten een hels kabaal komt daar iemand keihard van de trappen gevallen binnen gestrompeld, gevolgd door een hele delegatie. Ik geloofde mijn ogen niet maar eerste minister van Defensie, P.De Crem komt daar echt stiepelzat binnen gestrompeld”.

Het blogje verhaalt dat de minister bekende Vlaamse liedjes van een eigen en ‘vulgaire’ tekst voorziet om er vervolgens zelf om het hardst om te moeten lachen. Ook vertrouwd een van de leden van de delegatie Nathalie toe dat de afspraken die ze bij de VN in New York hadden waren afgezegd omdat de gehele VU in Geneve zit. Op de vraag of ze dat niet wisten kwam een verbijsterend antwoord:

Jawel hoor maar weet je het is momenteel zo stil in Brussel, niks gebeurd er, dus konden we evengoed naar NY gaan, weet je ik was hier nog nooit geweest ????!!… “

Inmiddels heeft de minister (zoals te verwachten is) verantwoording af moeten leggen in het Belgische parlement. Mede ook omdat het meisje een aantal dagen nadat haar berichtje op het weblog was verschenen op staande voet werd ontslagen. 

Een lid van mijn delegatie heeft ter plaatse de eigenaar van de zaak geïnformeerd over de inhoud van de blog en wat de pers hierover had gepubliceerd”, gaf de minister toe. “Maar noch ik, noch het lid van mijn delegatie heeft gevraagd of zelfs maar een insinuatie gemaakt over een ontslag.”  Inhoudelijk deed de minister het af als ‘toogpraat en achterklap’. 

Mooi verhaal vind ik. Kan me helemaal voorstellen dat het zo gegaan is. Goeie zaak dat hierover wordt geblogd. Dat brengt dit soort wangedrag van gezagsdragers aan het licht en is meteen een waarschuwing voor publieke personen. Kortom, u bent gewaarschuwd! (en ikzelf dus ook…) 

 

3 Reacties

 1. OPA

  Haha, geweldig verhaal. Ja Paul, ik zou maar oppassen. Straks hoort heel dronten dat jij je in het Zeeuwse een weekend geen bier hebt gedronken en je netjes gedragen hebt. Dan krijg je nóg een uitnodiging om bij de VVD te komen. Dát zou nog ’s slecht zijn voor jou imago.

 2. Paul Vermast

  Awel Frankske,

  Da’s een goe’punt zenne..
  Dus ik heb da’subiet aangepast hè?

  Salukes!
  Paul 😉

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This