Blijven ze zitten!!

donderdag 27 juli 20060 Reacties

{mosimage}Gisteravond melde Omroep Flevoland dat het bestuur van de Meerpaal was opgestapt. Niets blijkt minder waar vandaag! De Meerpaal wil niet meer praten met het College van Burgemeester en Wethouders omdat ze er niet uitkomen. B&W verklaart het rapport van cultuureconoom Pim van Klink “heilig” terwijl de Meerpaal daarop nogal wat inhoudelijke kritiek heeft. De Meerpaal wil graag in discussie over de inhoud maar het College van B&W kapt iedere verdere discussie af op basis van het rapport van Van Klink zo begrijp ik uit de persconferentie. De Meerpaal wil nu met de gemeenteraad om tafel om het probleem verder op te lossen. Dat lijkt me een verstandige beslissing. Want ik begrijp dat de (persoonlijke) verhoudingen tussen de Meerpaal en de gemeente op gespannen voet zijn komen te staan. Morgelijk kan de Raad dan wat lucht brengen.

Wat me verrast is dat Omroep Flevoland zo enorm de plank misslaat. “Meerdere bronnen” zouden tegenover de Omroep hebben bevestigd dat de RvT zou opstappen. Nu is Omroep Flevoland niet gek en zouden ze dat bericht niet hebben gebracht als ze er niet bijna voor 100% zeker van zouden zijn. Dat roept de vraag op of de bronnen van de Omroep betrouwbaar zijn, maar ze hadden de afgelopen jaren wel eerder en (echte) primeur. Of was het de RvT die wel wat reuring op voorhad kon gebruiken zodat de boodschap nu eigenlijk wel mee valt? Ik weet het niet, maar het verwonderd me wel.

De oplossing? Ach die is zo moeilijk niet. De Meerpaal moet dat geld krijgen en aan het werk gaan. Dat is namelijk de consequentie van de verkoop van de Meeraal nu bijna twee jaar terug.  Een meerderheid van de gemeenteraad ging toen voor het snelle geld door de Meerpaal te verkopen, nu moet men ook niet gaan jammeren dat de Meerpaal daarvoor de rekening indient. Dat is een democratisch genomen besluit. Hetgeen waar weer bewijst dat niet ieder democratisch genomen besluit een goed besluit is.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.