Blij praatje

donderdag 31 mei 20070 Reacties

GeldEerder deze week schreef ik al dat ik last had van jaarrekeningontwijkend gedrag. Maar afgelopen dinsdag hebben we in de fractie het stuk toch voor een deel besproken. Daarnaast lag er ook tot vandaag een “embargo” op. Dat wil zeggen dat het nog vertrouwelijk was en ik er dus ook niets over mag zeggen. Maar goed; het is nu openbaar en wethouder Siebe de Graaf van financiën heeft een blij bla bla praatje gehouden tegen de media. Omroep Flevoland verwoord het dus als volgt:

“Wethouder Siebe de Graaf constateert tevreden dat hij het huishoudboekje van 2006 met een positief resultaat van bijna 6,4 miljoen euro kan afsluiten. Hiervan wil hij bijna 1,2 miljoen euro gebruiken voor nieuw beleid en om wat meer lucht in de begroting te krijgen. De rest is nodig voor de nieuwe bouwkavels in de gemeente en voor de uitgestelde uitgaven van vorig jaar.”

Natuurlijk ben ik vast een zeikerd als ik het bla bla praatje van de wethouder even laat voor wat het is en helemaal achter in het stuk de verklaring van de accountant er bij pak.

“Om redenen die zijn vermeld […] hebben wij geen controle-informatie kunnen verkrijgen die voldoende en geschikt is als basis voor ons oordeel over de totstandkoming van de in deze jaarrekening verantwoorde baten en lasten alsmede de balansmutaties in overeenstemming net de begroting en net de van toepassing zijnde wettelijke regelingen waaronder gemeentelijke verordeningen. Dientengevolge geven wij hierover geen oordeel”.

In eenvoudig Nederlands staat er dus dat de accountant zijn goedkeuring aan de jaarrekening onthoud omdat het bij financiën onvoldoende op orde was om informatie boven tafel te krijgen die “voldoende en geschikt is als basis voor ons oordeel”. Kan aan mij liggen, maar ik vind dat ernstig.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.