Bizar

woensdag 25 februari 20091 reactie

Vanmorgen rond half elf is er een vliegtuig van Turkisch Airlines bij Schiphol in de modder geploft hetgeen 9 doden en 80 gewonden te betreuren geeft. Hoewel je het kan nuanceren dat 9 doden relatief meevalt als je de ravage ziet, is het een verschrikkelijke ramp. 

Wat het in drieën gebroken vliegtuig voor mij bizar maakt is dat het opvallend lijkt op een oefening die ik in juni 2006 op Luchthaven Lelystad heb meegedaan als ‘slachtoffer’. Daardoor kan ik me enigszins en op hele grote afstand van de werkelijkheid een voorstelling maken van hoe het is als je op de hulpdiensten moet liggen wachten. Met het grote verschil dat ik met een paar vrienden in het gras en in de zon lag te ginnegappen tot de brandweer kwam. 

De mogelijke uitbereiding van de Luchthaven in Lelystad betekend dus ook dat we in Dronten ons moeten voorbereiden op een ramp zoals deze van vandaag. Als er een vliegtuig achter op een vers geploegd kavel terecht komt wordt de hulpverlening ook een drama. 

Dus laten we hopen dat er veel wordt geleerd van de reddingsacties van vandaag zodat we er beter op zijn voorbereid als -laten we het niet hopen- zich ooit zo’n ramp voordoet op ons Drontens grondgebied. 

Veel sterkte aan de slachtoffers en de nabestaanden. 

De uitbreiding van de Luchthaven Lelystad is een ongewenste ontwikkeling. Die voor de regio vooral tot herrie, stank en overlast zal leiden. De zogenaamde economische groei en werkgelegenheidseffecten worden al jaren positief voorgespiegeld. Terwijl de voorwaarden waaronder de luchthaven ontwikkeld mag worden inmiddels al onder druk staan.

In dit dossier een overzicht van alle blogberichten over de Luchthaven Lelystad op deze website.

1 Reactie

  1. OPA

    Ja het is erg, ja het is vreselijk als dat jou of je familie of vrienden overkomt. Toch vind ik de reactie van bijvoorbeeld vandaag geen liedjes over vliegtuigen op de radio niet in lijn met de realiteit. Even een reality call, in Nederland zijn er elke week 15 doden in het verkeer. Elke week, 52 weken lang. En we stoppen niet met liedjes op de radio over autorijden.

    Mijn medeleven voor overleden autorijders én de vliegtuigpassagiers én de honderden mensen die vandaag weer omgekomen zijn door de honger.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.