Biljarten in Meerpaal kerntaak

woensdag 20 juni 20070 Reacties

De MeerpaalDe biljarttafel in de Meerpaal moet naar een andere plek en de oude tafel zal dit niet ‘overleven’ meldt Omroep Flevoland. Dit zal betekenen dat et niet meer gebiljart kan worden in de Meerpaal. Dat geldt zowel voor de ouderen als voor de jongeren natuurlijk. Maar voor de ouderen is het echt een uuitje recratie met een hoge sociale waarde. In hetzelfde bericht geeft de directie van de Meerpaal aan dat “het financieren van deze recreatie niet haar functie is”.

Dat durf ik te bestrijden. De meerpaal is ons dorpshuis in Dronten. Oké een beetje een groot uitgevallen dorpshuis, maar het is wel óns dorpshuis. Zoals De Steiger in Swifterbant en het Koetshuis in Biddinghuizen.

Als ik me een beeld probeer te vormen van een (willekeurig) dorpshuis zie ik daar (oudere) mensen biljaraten, kaarten en praten. Kinderen spelletjes doen of in clubverband activiteiten ondernemen. Maar dat biljart is wel het eerste wat in mijn gedachten op komt.

Daarnaast is de Meerpaal verantwoordelijk voor het ouderenwelzijnswerk binnen de gemeente. Volgens mij moet je het dan best tot je taken kunnen en willen rekenen om zorg te dragen voor een biljarttafel. Waar hebben we het nu eigenlijk over? Moeten we hier nou nog weer moeilijk over gaan doen tegen de Meerpaal?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.