Biertje in Utrecht

zondag 25 maart 20070 Reacties

La ChouffeIk heb even overwogen dit stukje Parijraad III te noemen, maar het gaat op diemanier wel erg op de kabinetten van de laatste jaren lijken (enorm veel in weinig tijd) dus toch maar een titel die de lading beter dekt. Want over de partijraad viel veel te zeggen, maar dat was niet alles. Aan het einde van de vergadering (of eigenlijk direct ná sluiting) was er nog een discussie met Femke Halsema over de gevolgde koers in december en het besluit niet te onderhandelen. Wat je aan Femke merkt is dat ze het zat raakt om het besluit te verdedigen. Ze heeft ook gisteren weer glas helder aangegeven dat dit besluit in het “strategischberaad” is genomen en vervolgens naar buiten is gebracht. Het besluit was dat er “op dat moment” niet onderhandeld zou worden. Maar Femke herhaalde weer dat de PvdA informeel heel duidelijk te verstaan heeft gegeven dat het voor hen erg aantrekkelijk was om de ‘meest Linkse partij’ in de coalitie te zijn. Dus voor GroenLinks was was er domweg geen plek. Het probleem van dit besluit is dat je er ook niet op terug kan komen als je later merkt dat zo’n besluit binnen de partij niet zo goed valt. Ook is het jammer als mensen eerst er mee instemmen en daar vervolgens in het openbaar op terug komen. Nou ja, laten we hopen dat deze discussie nu afgeloten kan worden. Ik steun nog steeds voluit het besluit van het strategischberaad en ik heb veel respect voor Femke die dit altijd maar heeft verdedigd en daarmee een hoop shit over zich heen gekregen heeft.

Nadat de bijeenkomst voorbij was ben ik met Michel Klijmij en Linda Voortman (in Groningen ook bekend als ‘Jane Fonda’ 😉 ) een biertje gaan drinken in de stad. Linda is raadslid in Groningen en Michel is raadslid in Gouda. Ik moet zeggen dat het leuk is om met leeftijdsgenoten over raadswerk te kunnen auwehoeren. Niets ten nadele van mijn vrienden, maar mijn geauwehoer over de politiek vinden ze wel leuk, maar echt volgen kunnen ze het niet. Dat neem ik ze natuurlijk niet kwalijk, maar eens vergelijken hoe het bij hen of bij ons gaat is gewoon erg leuk! Zo veel verschil tussen Gouda, Groningen en Dronten is er niet blijkt maar weer. Kortom, ik moest me haasten om de tweede helft van Oranje te kunnen zien (wat een saaie wedstrijd).

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.