Biddinghuizen; een sterk merk!

woensdag 24 september 20084 reacties

Meerdaagse weersverwachting van Biddinghuizen e.o.Afgelopen week kwam het jaarprogramma citymarketing 2009 waarmee we ‘Dronten op de kaart’ willen gaan zetten. Maar iedereen weet dat dit totaal zinloos is. We hebben in onze gemeente maar één echt sterk merk en dat is Biddinghuizen. Vandaag is het nieuws dat schaatser Rintje Ritsma in Biddinghuizen bekend heeft gemaakt te stoppen met schaatsen en ook op de nieuwe weersite van de NOS weet je meteen waar je aan toe bent als je in Dronten je postcode in typt voor de meerdagse weersverwachting: meerdaagse Biddinghuizen e.o.

Als Dronten zijn we dus gewoon de e.o. van Biddinghuizen! Nou vind ik dat helemaal niet erg hoor. Goeie reden om nog maar eens te herhalen dat het misschien effectiever is de gemeente Dronten een nieuwe naam te geven: “Gemeente Biddinghuzen”. Toch?

4 Reacties

 1. OPA

  Ja het is écht waar, geweldig! Dit is een puur signaal van hoe de buitenwacht deze regio ziet, Biddinghuizen en de rest. Zelfs een middelmatige marketeer van de hoofdkern zou hier zeker wat mee gaan doen.

 2. Erwin

  Wat zou een marketeer van de gemeente Dronten hiermee moeten doen. Er is een reden dat Dronten zo weinig bekend is in de rest van Nederland. Het kleine polderdorpje Biddinghuizen is blijkbaar beter in staat om zich te profileren, daar zou Dronten van kunnen profiteren. In plaats daarvan blijven Drontenaren volharden in hun arrogante houding (´dronten als hoofdkern´, en ziet de dorpen als buitenwacht en buitengebied. In tegenstelling tot Dronten zijn Biddnighuizenaren wel gericht op de wereld buiten de polder, zij hebben van oudsher veel contacten met het Oude Land (Veluwe)en profileren zich met activiteiten. Voordat Dronten iets gaat doen aan publiciteit zou ze eerst eens te raden moeten gaan bij de ondergewaarde burgers in het ´buitengebied´!!!

 3. Paul Vermast

  Erwin,

  Sorry hoor, maar wat je stelt is Bullshit. Het kleine polderdorpje Biddinghuizen heeft er niet zelf voor gezorgd dat ze zo bekend is geworden. Dat hebben Lowlands, Walibi en Dorhout Mees / Flevonice veroorzaakt. De gemeente Dronten heeft dit ruimtelijk en in vergunningen morgelijk gemaakt.

  De blik op arrogante Drontenaren zegt meer over de personen die het zo zien als over de inwoners van de kern Dronten. Je kan het jammer vinden; maar in de gemeente Dronten ís Dronten de hoofdkern. Dat zal ook niet veranderen. Als je de activiteiten in Dronten niet ziet raad ik je aan eens wat vaker in Dronten te komen.

  Goede groet,
  Paul

  ps. weet je ook waar Walibi voor staat?

 4. OPA

  Op het punt dat een kern als Biddinghuizen daar niet zelf voor gezorgd heeft moet ik zeggen dat dat wel waar is. Inderdaad hebben ondernemers samen met het ontbreken van tegenwerking van de gemeente Dronten daarvoor gezorgd. Maar zo hebben ook de bewoners doordat zij niet zijn gaan protesteren tegen de drukte en het geluid toch wel hun steentje hieraan bijgedragen. De souplesse van de bewoners van Biddinghuizen is daarmee wel degelijk een cruciaal element.

  Vergelijk het met de vestiging van Tata in West Bengal, India. Daar heeft de lokale bevolking zoveel protest laten horen (omdat ze zo weinig geld voor hun land kregen) dat Tata de bouw van z’n autofabriek heeft stilgelegd en naar een andere provicie gaat (waar ze met open armen worden ontvangen).

  Dus inderdaad hebben ze er niet voor gezorgd, maar het feit dat Biddinghuizen niet hard heeft geprotesteerd is wel degelijk een bijdrage hoor Paul. 😉

  Lang leve Swibidro!!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.