Biddinghuizen Dronten voorbij!

zondag 14 oktober 20076 reacties

Doet u het nog eens in Dronten?Het “product Dronten” is inmiddels ingehaald door het “product Biddinghuizen”. Naast de mededeling dat de “Libelle Zomerweken” misschien naar het evenemententerrein in Biddinhuizen komen, was de eerste zin van dit stukje misschien wel de meest opvallende opmerking van een week lang vergaderen over de begroting 2008.

De gemeente doet aan promotie; “citymarketing” met een mooi woord. Simpelweg komt dat neer op ‘Dronten-promotie’. Maar je mag je nu gaan afvragen of dat wel zin heeft hoorde de gemeente van een groep ondernemers. Want Lowlands communiceerd alleen Biddinghuizen zoals FlevOnice (de ijsbaan die nu aangelegd wordt) dat ook doet!

Dus misschien is het wel effectiever als we de gemeente Dronten gaan promoten met Biddinghuzien! Dat zal voor veel mensen even wennen worden denk ik…

6 Reacties

 1. Frank

  Lijkt me een prima idee: Biddinghuizen als promotiemiddel.

  Tip: handig om uit te leggen waar Dronten ligt, namelijk vlakbij Biddinghuizen.

 2. Paul Vermast

  😀

 3. Johan Banis

  Dat is in sommige kringen allang zo: studenten van mij (HBO-onderwijs in Utrecht) weten heel goed waar Dronten ligt: namelijk (inderdaad!) “bij Biddinghuizen”! Dat is hun referentie. Zal wel door Lowlands komen. Lowlands = Biddinghuizen en Dronten ligt daar ook ergens in de buurt.

  johan

 4. OPA

  Bruisend Biddinghuizen, het dynamische dorp! Het gaat langzaam maar zeker, Stapje voor stapje gaat Biddinghuizen de richting op zoals in de GL visie neergelegd. Nu nog Swifterbant z’n eigen gezicht geven (Sssst Swifterbant, denktank 60+) en dan hebben we écht drie dorpen. Áls dat natuurlijk mag van Europa.

 5. Paul Vermast

  Ja hoor OPA Ben, dat mag van Europa. Om Kathalijne Buitenweg afgelopen zaterdag maar eens te citeren: “we moeten eens ophouden met roepen dat er niets mag van Brussel. Nederland moet daar niet zo spastisch over doen; het is maar net hoe je er mee om gaat!”.

  Lijkt mij een aanlokkelijk idee, minders spastisch doen over Europa. Ook niet iets voor jou OPA?

 6. OPA

  Nee joh, ik heb het helemaal geaccepteerd. Nationalisme is een vies woord, autonomie is echt 1900. Verschuif de rechten en plichten van Den Haag naar onder (provincie en gemeente) en de rest naar boven (EU), dan kunnen we mega bezuinigen op Den Haag en krijgt de provincie eindelijk een eigen gezicht. Ik heb het volste vertrouwen dat wij nóg gelukkiger worden met z’n allen. EU moet dan wel ophouden met het gedrag waar geen enkel vertrouwen uit straalt, allemaal ons eigen taaltje blijven spreken en geregeld verhuizen, kom op zeg, toon dat we één natie zijn, hopla, één munt, één taal (in ieder geval in het parlement), één hoofdzetel, één president.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.