Bezwaarschrift tegen Borssele 2

zaterdag 23 oktober 20101 reactie

Vandaag heb ik een bezwaarschrift ingediend tegen de voorgenomen bouw van een tweede kerncentrale bij Borssele. ERH B.V. heeft het voornemen een nieuwe kerncentrale te bouwen en op de “Mededeling van het voornemen tot de bouw van een nieuwe kerncentrale op de locatie Borssele te Zeeland” kunnen nu bezwaarschriften worden ingediend.

Naar mij opvatting zitten we in Nederland niet te wachten op een nieuwe kerncentrale. De reden zijn bekend: het is gevaarlijk, het is onnodig en het levert afval op dat 240.000 jaar levensgevaarlijk blijft en daarmee een onverantwoord risico voor de toekomst.

Kortom, voldoende redenen om dit onszelf en de toekomstige generaties niet aan te doen en het geld dat we nu in deze procedures gaan steken te investeren in echte oplossingen zoals wind, water en zonne-energie.

Daarnaast zitten er nog heel veel onzekerheden in het plan van ERH over het type kerncentrale dat men wil kiezen. Daarvan zijn er nog geen die daadwerkelijk draaien en dus is er geen ervaring mee of deze dingen wel zo veiligheid als dat wordt beweerd.

Alles bij elkaar opgeteld geldt nog altijd het oude motto: Atoomenergie? Nee, bedankt!

Dien zelf ook een zienswijze in!

1 Reactie

  1. h.groen

    Gedaan. Vanuit Drenthe zullen we er hard aantrekken om het te voorkomen. Want wij weten al waar dat afval heen gaat 🙁

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This