Bezuiniging is klap in gezicht

zondag 8 oktober 20060 Reacties

Ik heb de krant gehaald met mijn aanvullende vraag aan wethouder Langeweg om te bezuinigen op de MDF. Mijn verbijstering klinkt helaas niet in het verhaal door, maar ik denk dat de woorden van SP-er Paul Nijssen mijn gevoel goed samen vatte. Hier komt het artikel:

Bezuiniging is klap in gezicht
door HERRE STEGENGA

7 OKTOBER 2006 – DRONTEN – Een klap in het gezicht van de hulpverleners. Een misplaatste beloning voor het werk dat ze hebben verricht. Zo ziet directeur Rik Bovenberg van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) de bezuiniging die de gemeente Dronten wil doorvoeren.
Vanaf 2008 wil de gemeente jaarlijks 27.000 euro besparen op maatschappelijk werk. In elk geval tot en met 2011. Dat staat in het vorige week gepresenteerde collegeprogramma.

“Dat is erg”, zei Bovenberg donderdagavond in een commissievergadering. “Want onze hulpverlening is geen luxe.” Hij had meer verwacht van een college met een ‘sociale signatuur.’

Volgens Bovenberg rijmt de bezuiniging niet met de goede prestaties die de mensen van MDF vorig jaar in Dronten hebben geleverd: 45 gezinnen méér geholpen dan afgesproken (421 in plaats van 376).

“En het ziekteverzuim is de laatste drie jaar teruggedrongen van 8,6 naar drie procent. Het is voor ons onbegrijpelijk dat het college ons wil straffen voor onze inspanningen.”

Het verdwijnen van de wachtlijsten was juist reden om wat geld weg te halen bij het MDF, verklaarde wethouder Erik Langeweg. “Maar we hebben er intens over gesproken.”

Daar kon de commissie niet bij. “Dus als er nog een wachtlijst was geweest dan had het MDF recht op extra geld?” vroeg Paul Vermast van GroenLinks. Ook CDA-er Jennie Kempenaar, partijgenoot van Langeweg, sprak van een “mager betoog”. De gemeente had vooraf de effecten van de bezuiniging moeten inschatten. En niet achteraf, zoals Langeweg opperde. SP-er Paul Nijssen: “Dit is echt belachelijk.”

Bron: De Stentor 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.